Hirdetés

Akciófigyelő: Olcsó elektromos rollert kínál a Tomtop

A kérdés nyilván az, hogy ha ennyivel kedvezőbb az ára, akkor mivel tud kevesebbet.

Alig több mint 50 ezer forint az összecsukható E9 roller ára (EU-ból jön, tehát nincs vám és szállítási költség sem), ami jóval kedvezőbb, mint amennyiért az itthon is ismert gyártók elektromos kétkerekűiért általában ki kell fizetni. A Tomtop kínálatában elérhető eszköz ugyanis úgy tud ilyen csábító ajánlatnak tűnni, hogy a legtöbbünk által ismert és kipróbált rollerekhez képest visszafogottabb teljesítményt kínál.


[+]

Az E9 ugyanis inkább egy olyan roller, ami nem állandó elektromos suhanásra készült, a csupán 2500 mAh-s akkumulátor maximum 8 kilométernyi táv legyűrésére elegendő energiát tárol, de ezzel is takarékoskodik és nem lépi át a 12 km/h-s végsebességet. Viszont épp emiatt könnyebb is, mint egy szokásos e-roller, hiszen kevesebb mint 8 kg a saját tömege, miközben egy átlagos kétkerekű 12-13 kg szokott lenni. Az E9 egyébként a hivatalos adatok szerint maximum 100 kilogrammot nyomó embert bír el, ami a 150 wattos motor ismeretében nem meglepő.


[+]

A filigránnak tekinthető szerkezet 8 hüvelykes, tömör kerekeken gurul, az első és a hátsó villában is van valami minimális rugózás, a kormányrúd magassága állítható, az oldalsó fogantyúk pedig lehajthatók, hogy összecsukva még kisebb helyet foglaljon el a berendezés. Az E9 inkább kiegészítő mikromobilitási eszköznek tűnik, egyszerűbb bedobni a kocsiba, felvinni a lépcsőn, vagy felrakni a vonatra, mint a többi e-rollert, ugyanakkor viszont lassabb és a hatótávja is kevesebb, tehát nem használható olyan sokoldalúan, mint a szokásos rollerek, ám 50 ezer forintos árával mindenképpen olyan alternatíva, amely bizonyos élethelyzeteknél pont elegendő segítséget nyújt gyaloglás helyett.

Azóta történt

  • Himo L2 - bírja a strapát

    Nem gyorsabb és nem is megy messzebbre, mint a nagy etalon Xiaomi M365, viszont nagyobb a kereke, robusztusabb a váza, stabilabb a felépítése: vállalható kompromisszumnak tűnik és az ára is rendben van.

Hirdetés