Hirdetés

Akciófigyelő: Olcsó roller rövidebb távokra

85 ezer forintért is van roller a Tomtopnál, a kompromisszumot a hatótáv jelenti.

Sokféle módon próbálták már a rollereket kategorizálni (mármint a hazai jogalkotókon kívül kábé mindenki, itthon ugyanis még mindig nem született egyértelmű szabályozás), az egyik ilyen felosztás szerint vannak a napi szintű, ingázó közlekedést teljesen kiváltó, masszív, nagy hatótávú gépek, illetve az úgynevezett "last mile" modellek, amelyek inkább arra valók, hogy az autóba bedobva a belvárosi széli parkolóból, vagy a vonatról leszállva az állomásról közelítsük meg úticélunkat.


[+]

Ez utóbbi halmazba tartozik a Tomtop által kínált Welkin WKES006, amelynek elméleti hatótávja mindössze 15 kilométeres, ugyanakkor viszont az egész gép csupán 13 kilogrammot nyom a mérlegen, mégis alkalmas akár 120 kilogrammos utas elszállítására. Az ilyen olcsóbb gépeknél sokszor a teljesítmény nem szokott elegendő lenni, a Welkin modellje azonban ugyanolyan 350 wattos motort kapott, mint amit a drágább modellek is, láthatóan az akkumulátor kapacitása a szűk keresztmetszet, amely ebben az esetben 7,5 Ah-s. Ez körülbelül a fele annak, amit a komolyabb és jóval többe kerülő konkurensek nyújtanak.


[+]

A gép 8 inches, tömör kereken gurul, tehát főleg városi környezetben érzi jól magát. IPX4-es védettsége esőben is használhatóvá teszi, van rajta első és hátsó lámpa, a fékezés viszont elektronikusan történik a motor ellenállására alapozva, ami miatt némi extra óvatosságra szükség lesz, mert egyébként a 24 km/h-s végsebességre képes a termék. Ugyanakkor viszont a hátsó sárhányót úgy alakították ki, hogy arra lábbal rálépve mechanikusan növelhető a fékhatás.

A Welkin WKES006-hoz a vásárló kap ajándékba egy jópofa kormánytáskát, az összecsukott roller kormányrúdja szintén a hátsó sárhányónál rögzül, így könnyen megemelhető. A stucnin kapott helyet az alapszintű LCD kijelzés, világításból pedig nem csak előre és hátra jutott, hanem a trepni alján is találhatók LED-ek. A termék a SIMPLYCODES10 kuponkóddal 220 euróért tehető kosárba ingyenes szállítással a Tomtop oldalán.

Hirdetés