Aláírásra került a Nokia-Microsoft megállapodás

A Nokia és a Microsoft hivatalosan is aláírta a két cég között februárban bejelentett stratégiai együttműködési megállapodást, melynek keretében néhány újabb részlet is napvilágra került. A beszámoló szerint a készülékek fejlesztése már jelenleg is több száz fejlesztő aktív részvételével zajlik, így a 2012-ben már mennyiségi eladásokra is számítani lehet. A megállapodás keretében a Nokia biztosítja majd a navigációs és helyfüggő szolgáltatásokat a Windows Phone platform számára, melyet nyelvi csomagokkal, képkezelési megoldásokkal és fejlett hardver dizájnnal egészít majd ki.

A Microsoft biztosít majd keresőmotort a Nokia valamennyi készüléke számára, mely a helyfüggő szolgáltatások szerves részeként mobilreklám megoldásokkal is bővítésre kerül. A közös megállapodás keretében a Nokia fejlesztők számára a Windows Phone fejlesztői program ingyen lesz elérhető, illetve egy új, Nokia márkanéven futó alkalmazásbolt is megnyitásra kerül, mely Windows Phone, Symbian és Series 40 alapú készülékek számára is biztosít alkalmazásokat.

A két cég ismételten megerősítette, hogy a Nokia minden egyes eladott készülék után licencdíjat fizet, ám ennek mértéke a várható eladások és a hozzájárulás mértéke alapján került megállapításra. Az együttműködés keretében a Microsoft több milliárd dollárt fizet majd a Nokia számára a platformhoz való hozzájárulásért cserében, illetve külön díjak is megfizetésre kerülnek egy keresztlicenc-megállapodás keretében. A finn gyártó bejelentése szerint a navigációs és más szolgáltatások Windows Phone platformra történő átültetése már jelenleg is zajlik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés