Alkalmazásbemutató: Amazing Alex

A Rovio nevét valószínűleg senkinek nem kell bemutatni. Az eredetileg Relude névre hallgató céget 2003-ban alapította három lelkes finn egyetemista, a srácok egy 2005-ös tőkeinjekció után nevezték át a csapatot Rovióra. A stúdió eleinte multiplayer játékokat fejlesztett, majd 2009-ben iOS alá megjelent az Angry Birds, a többi pedig már történelem. A legsikeresebb mobil játék azóta Android, Windows Phone és Symbian platformon is elérhető, a letöltésszámláló pedig átlépte az egymilliárdot, melynek negyede a fizetős vásárlásokból származott, így anyagilag sem jártak rosszul a srácok. Az Angry Birds azóta rengeteg kiadásban megjelent, a Seasons szezonális élvezeteket nyújt, a Rio a hasonló nevű filmre épít, a Space során űrutazást tesznek el a mérges madarak.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A Rovio most teljesen új vizekre evez, az alig egy napja megjelent Amazing Alex teljesen madár- és disznómentes. Egy logikai játékról van szó, amely a leginkább az Incredible Machines-re hajaz, persze mindez mobilon is emészthető köntösbe csomagolva. A játékmenet nagyon egyszerű, az egyes pályákon különféle küldetéseket kell elvégeznünk; ilyen például a focilabda eljuttatása a kosárba, a könyvhalom felborítása vagy a lufi kipukkasztása. Ehhez különféle segédeszközöket kapunk: ollókat, csöveket, boxgépeket, padokat, vödröket és labdákat pakolhatunk szerte a pályán, a jobb felső gombot megérintve pedig hirtelen életre kel minden. Az elhelyezett tárgyak a fizikának megfelelően viselkednek, így úgy kell sakkoznunk az elhelyezésükkel, hogy végül minden szükséges célt teljesítsünk. Minden pályán három kis csillagocskát is láthatunk, melyeket fel lehet venni az egyes tárgyakkal, ezzel növelve a pontszámunkat.

A fizikára érdemes még szót vesztegetni, a roviós srácok igen jó munkát végeztek, minden szinte úgy reagál, ahogy azt elvárná az ember. A grafika igényes és hangulatos, a rajzfilmszerű tárgyak és figurák stílusa egyértelműen a fejlesztőcsapat korábbi munkáit idézi. Külön figyelmesség a Rovio részéről, hogy egy pályaszerkesztőt is kapunk, valamint a mások által összerakott szinteket is letölthetjük.

A játékidő viszonylag hosszú, a programban 96 pálya kapott helyet, és bár az első néhány nagyon egyszerű, később már igen komoly fejtörőkbe is bele lehet futni. A program iOS és Android alatt is elérhető, az ár mindkét platformon körülbelül 220 forint, valamint egy ingyenes próbaverzió is elérhető. Apple készülékek (4.2, vagy újabb rendszerverzióval) esetében a letöltéshez katt ide, androidos eszközöknél (1.6, vagy újabb variánssal) ez a hivatkozás a nyerő.

Értékelés: Amazing Alex (Android 1.6+, iOS 4.2+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
10 / 10 pont 10 / 10 pont 10 / 10 pont 224 forint (iOS / Android)

dr. Kind

  • Kapcsolódó cégek:
  • Rovio

Azóta történt

Előzmények

  • Alkalmazásbemutató: Dead Trigger

    A MadFinger Games legújabb játéka remek grafikával és negyven órányi játékidővel kecsegtet, a Tegra 3-mal szerelt készülékeken extra effektekkel.

  • Alkalmazásbemutató: Google Drive

    Android és iOS platformon is elérhető a Google felhő alapú tárhelyének kliense, minden Gmail-cím mellé 5 GB ingyen tárhely jár.

  • Alkalmazásbemutató: Locato

    Egy androidos és iOS alapú készülékekre elérhető alkalmazást mutatunk be, amely a szórakozóhelyek megtalálásában nyújthat segítséget.

Hirdetés