Alkalmazásbemutató: Calendar Status

Nemrég írtunk a Cal névre hallgató androidos alkalmazásról, melynek személyében egy alternatív naptárszoftvert tisztelhetünk. Valamelyest hasonló babérokra próbál törni a Calendar Status is, ám a megvalósítás igen rendhagyóra sikeredett.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A Calendar Status ugyanis nem egy teljes értékű naptárkliens, eseményeket ugyanis nem lehet létrehozni vagy szerkeszteni, pusztán a megtekintésükre ad egy újfajta módot. Az alkalmazást telepítve és elindítva a következő néhány naptárbejegyzés ugyanis a kijelző tetejéről lehúzható felületen is megjelenik egy értesítés formájában. Mindez persze széles körben konfigurálható, megadhatjuk például az események színét és maximális számát, személyre szabhatjuk a külcsínt, az idő és a dátum formátumát, valamint a megjelenítendő mezőket is át lehet variálni, csak hogy a fontosabbakat említsük. Az értesítések egyébként eltérő formátummal rendelkeznek a mérettől függően, a megjelenítés egyszerű, ám ez a fajta tartalom nem annyira illeszkedik a többi értesítés mellé.

A programból elérhető egy Pro verzió is, ami 245 forintba kerül, az összegért cserébe további (viszonylag fontos) funkciók és beállítási lehetőségek járnak. Többek között csak a fizetős variánsban kapcsolhatjuk ki az értesítési ikon folyamatos megjelenítését, valamint megadhatjuk, hogy mi történjen az értesítésre klikkelve.

Ez a felület azonban a véleményem szerint az aktuális értesítések megjelenítésére való, nem pedig arra, hogy mindenféle egyéb tartalommal pakoljuk tele. Erre viszont már több sikeres példát láttunk (elég csak a rendszermonitorozó appokra gondolni), plusz több gyártótól is megszokhattuk, hogy egyéb típusú objektumokat (főleg gyorsbeállításokat) tesz ide, így mindenképpen van létjogosultsága az elgondolásnak. Amennyiben az embert tehát nem zavarja, hogy a notifikációs felületen nem csupán értesítések, hanem egyéb elemek (esetünkben a jövőbeli naptáresemények) is sorakoznak, érdemes lehet kipróbálni a Calendar Status-t. A használatához legalább 4.0-s Andrid verzió szükséges, az ingyenes alapverzió ezen a linken tölthető, a 245 forintba kerülő Pro itt szerezhető be.

Értékelés: Calendar Status (Android 4.0+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
8 / 10 pont 7 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes / 245 forint

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés