Alkalmazásbemutató: Critter Fitter

Mostani alkalmazásbemutatónkban egy kicsit talán a gyermekek felé fordulunk, ugyanis a Demon Apathy fejlesztőcsapat egy olyan játékkal rukkolt elő, mely talán a gyerkőcök logikáját és gondolkodásmódját igyekszik legfőképpen javítani. A Critter fitter névre hallgató játék a puzzle-ös stílusra építkezik, mégis egy kicsit megpróbálták megreformálni ezt és a kirakó fogalmát kirakó-elhelyező hibrid megoldássá alakították.

Critter Fitter Smart Screen Shot Critter Fitter Screen Shot

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Az első megnyitáskor azonnal mosolyogni kezdünk, ugyanis már a grafikával is igyekeztek egy kicsit szabadabb, gyerekesebb külsőt varázsolni a Critter Fitternek. Nincs is ezzel gond, hiszen maga a játékmenet is egyszerű, mégis élvezhető. A főmenüt felszerelték a szokásos Facebook-Twitter klienspárossal, így azonnal posztolhatjuk idő- és ponteredményeinket. Alapjáraton kétféle játékmód áll rendelkezésünkre, az elsőben úgynevezett szabad játékra nyílik alkalmunk, a másodikban pedig magát a sztorit kezdhetjük el.

A sztori menüpont megnyitása után egy kis bevezetőt kapunk a történetről, miszerint a Blorgon 7 nevezetű bolygón (vagy galaxisban) élő  földönkívüliek egyszerű missziót tűznek ki, el kell rabolni minél több állatot a Földről. Ezután képekkel és földönkívüli jelekkel igyekszik szemléltetni a szoftver a játékmenetet, bár ebből még azért nem biztosan nem fogunk minden egyes trükköt elsajátítani. A szigorú főparancsnok tehát két pilótát küld az állatkák begyűjtésére, nekünk pedig ezeknek az idegeneknek a bőrébe bújva kell teljesítenünk a missziókat.

Critter Fitter Smart Screen Shot Critter Fitter Screen Shot

Az első küldetés előtt egy tutorialt kell abszolválni, ahol már valóban a játék irányításáról és céljáról esik szó. A lényeg, hogy az űrhajón természetesen véges a helytartalékunk, így az állatokat úgy kell elhelyezni, hogy minden egyes négyzetcentimétert kihasználjunk. Tény azonban, hogy ez nem mindig egyszerű feladat, pláne nem a missziók előrehaladtával. Az elején még nem tudunk nagy nehézségekbe ütközni, kétujjas mozdulatokkal fordítva könnyen elhelyezhető minden egyed, ám nagy az Isten állatkertje, és ezt jelen esetben szó szerint kell érteni, mivel a strucctól kezdve a gorillán és kengurun át egészen koaláig kell mindent begyűjteni.

Mivel ezen állatok méretben is jelentős különbséget mutatnak, így azért gyakran nehéz már a legapróbb mókusoknak is helyet szorítani. A játék éppen ezért rejt magában kihívásokat akár a felnőttek, akár a gyerekek számára, ráadásul ingyenes, így még a kétkedőbbeknek is érdemes kipróbálni, nagy az esély, hogy órákig eljátszanak majd. A játékmenet elég hosszú, összesen 35 pályán keresztül rabolhatunk két- és négylábúakat, ugrálni pedig nem lehet csak úgy a szintek között, hiszen minden levelnek megvan a követelménye, hogy eléréséhez hány darab csillagot kell előtte megszereznünk.

Critter Fitter Smart Screen Shot Critter Fitter Screen Shot

Az applikáció ráadásul elég kellemes külsővel rendelkezik, valamint a grafikai megoldások is a helyén vannak. Az állatok arca viccesre sikeredett. A menürendszerben lehetetlen eltévedni, a fejlesztők tényleg gondoltak a fiatalabb generációkra is. Az irányítás is helyén van, bár először talán kicsit nehézkesnek tűnhet az elforgatás módja. A program teljes mértékig ingyenes, Androidra és iOS-re is elérhető, előbbi esetén minimum 2,1-verzió szükséges, az iOS-nél pedig 5.0-ás szoftvertől újabbakkal kompatibilis, és a lassan kötelezőnek számító iPhone 5 kompatibilitás e játék esetében sem maradt el.

Értékelés: Critter Fitter (Android 2.1+ / iOS 5.0+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 10 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes (Android és iOS)

Azóta történt

  • Alkalmazásbemutató: Temple Run 2

    A Temple Run második része az elődhöz hasonló sikert aratott, iOS platformon négy nap alatt húszmillióan töltöték le az új verziót.

  • Alkalmazásbemutató: Routing

    Mai alkalmazásbemutatónk egy újabb magyar fejlesztést mutat be, mely a sokat utazóknak és főként autózóknak lehet hasznos applikáció.

  • Alkalmazásbemutató: Hungry Beagles

    Szerencsére szinte nem telik el hét magyar fejlesztés nélkül, most éppen a Hungry Beagles kerül porondra, mely a logikai játékok szerelmeseinek ajánlott.

  • Alkalmazásbemutató: Escape

    A mai alkalmazásbemutató újabb magyar fejlesztésről szól, mely elsőre nem épp egyszerű, de éppen ezért sok kihívással kecsegtet.

Hirdetés