Alkalmazásbemutató: Deluge

Ma egy ügyességi játékot mutatunk be, amely teljes mértékben magyar fejlesztésű, a játékot Hoffmann Áron készítette. A program androidos telefonokra érhető el, a futtatásához a Google által karban tartott mobil operációs rendszer 2.2-es, vagy újabb verziójára lesz szükségünk. A programból egy ingyenes és egy fizetős verzió is elérhető, utóbbi mindössze az alul látható, a teljes verzió megvásárlására felszólító szöveget tünteti el.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Egy nagyon egyszerű ügyességi játékkal van dolgunk, amely mind a játékmeneten, mind a megvalósításon érződik. A játék célja, hogy elbánjunk a képernyő tetejéről érkező lufikkal, mielőtt azok a földre érkeznek. A színes gömböket a telefon jobbra és balra döntögetésével irányíthatjuk, az alkalmazás ugyanis kihasználja a készülékekbe épített gyorsulásérzékelőt. A sárga színűt ki kell pukkasztani (ezt egy érintéssel tehetjük meg), a pirosat és a kéket a képernyő alján található lyukakba kell eljuttatni. Bár az elején nagyon egyszerű a dolog, később azért felgyorsulnak a labdák, így jobban oda kell figyelni. A labdákért pontokat kapunk: sárga lufi kipukkasztásáért, illetve a kék és piros jó helyre juttatásáért öt pont jár, ám ha utóbbit a nagyobb helyre rakjuk el, csupán két pont üti a markunkat. A hangeffektek nem rosszak, ám szinte alig van belőlük: a lufik pukkanásán és a bizonyos pontszámok elérkezésekor jelentkező dallamon kívül nem hallatja a hangját az alkalmazás. A grafikai megvalósítás is igen egyszerű, véleményünk szerint ezen még lehetett volna dolgozni egy sort, a program grafikájának egyszerűsége a régi időket idézi.

Bár első blikkre nem tűnt egy nagy számnak a Deluge, megdöbbenésünkre egészen sokáig nyomkodtuk a játékot; néhány unalmas buszozás elütésére simán használható. A program a Play Store-on keresztül szerezhető be, az ingyenes kiadás erre található, a fizetős verzióért pedig ez a link a nyerő.

Értékelés: Deluge (Android 2.2+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
8 / 10 pont 6 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes / 293 forint

dr. Kind

Előzmények

Hirdetés