Alkalmazásbemutató: Dr. Gears

Manapság egyre érdemesebb játékokat fejleszteni, hiszen a felhasználók csak úgy falják az igényes alkotásokat. Szerencsére számos ilyen alkalmazásról tudunk mi is írni, melyek között több magyar fejlesztés található; a Dr. Gears szintén magyar elmékből pattant ki. A játék címe utal a cégnévre, hiszen Dr Gears Studio Kereskedelmi és Szolgáltató Kft néven jegyezték be őket. A különféle kirakós, összeillesztős, gőzt, vizet és logikát megkívánó játékok között ez a produktum is megállja a helyét, így érdemes egy kicsit részletesebben taglalni, mire számíthatunk a telepítés után.


[Forrás: iGamesView]

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Az egyelőre kizárólag iOS-re elérhető játék elindítása után egyől a főmenü tárul elénk, ahol azonnal konstatálhatjuk, hogy a reklámmentes, azaz teljes verzió eléréséhez meg kell vásárolnunk a programot. Ugyanez szükséges ahhoz, hogy saját magunk készítsünk pályákat a level editor segítségével. Jelenleg négy városban küzdhetünk a feladatok végrehajtásáért, Párizs, Montpellier, Vestroya és Dimastroya érhető el. Mindegyik helyszínen 20 pályát kell teljesíteni, így tudjuk kimaxolni ezeket. A Dr. Gears lényege, hogy különböző méretű fogaskerekeket kell megfelelően összeilleszteni, majd ezáltal megérinteni a különféle drágaköveket. Hasonlót egyébként már láthattunk a Geared II esetében, a folyamat azonban egy kicsit összetettebb. A játék elején könnyed instrukciókkal lát el a szoftver, hogy milyen ujjmozdulatokkal lehet a már előre megadott rögzítőpontok egyikére illeszteni a fogaskerekeket. A játék folyamán természetesen egyre több idő és gondolkodás szükséges ahhoz, hogy a különböző méretekkel rendelkező fogaskerekeket megfelelően egymáshoz érintsük, hiszen nem mindegy a távolság és a sorrend sem. Ahogy ez az életben működik, itt is az egyikkel a másikat kezdjük el tekergetni, a kirakott kövekhez pedig valamelyik fogaskeréknek hozzá kell érnie ahhoz, hogy birtokba vehessük a gyémántot, smaragdot stb. A grafika még a régebbi – azaz nem retinás – készülékeken is teljesen vállalható, jól néz ki, pont annyi részletet és vizuális effektet láthatunk, ami a kitűnő játékélmény eléréséhez szükséges. Az apró kritika a háttérzenét illeti, ami egyértelműen a gépek működését igyekszik visszaadni egy kis nyugtató muzsika mellett, de igazság szerint lehetne változatosabb a dallamkínálat.

Az alkalmazás megvalósítása összességében kimondottan jó, még ha az ötlet nem is mondható eredetinek. A grafika bőségesen megfelelő magához a játékstílushoz, az pedig szuper hír, hogy elegendő hozzá az iOS 5.1 futtatása, így az összes iPad felhasználó, plusz valamennyi iPhone 3GS, vagy annál frissebb készülékkel rendelkező játékos futtatni tudja az alkalmazást. A Dr. Gear letöltése ingyenes, viszont ha minden pályát fel szeretnénk oldani, akkor 0,89 eurót, átszámítva körülbelül 270 Ft-ot kell fizetnünk. Ennyit bőven megér a játék, el lehet tölteni vele jó néhány órácskát. Ha valaki kedvet kapott arra, hogy egy forgassa az észkerekét, akkor telepítéshez iPhone és iPod touch esetén ezt a hivatkozást ajánljuk, az iPad tulajdonosoknak pedig erre a linkre érdemes kattintaniuk.

Értékelés: Dr. Gears (iOS 5.1+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 9 / 10 pont 8 / 10 pont ingyenes / 0,89 € (iOS iPhone, iOS iPad)

Azóta történt

  • Alkalmazásbemutató: Swamp Attack

    Rajzfilmstílusú lövöldözős játékot mutatunk be eheti alkalmazásrovatunkban, amely könnyed kikapcsolódást nyújt, ám gyakran apellál pénztárcánkra.

  • Alkalmazásbemutató: Scrollalot

    Magyar fejlesztésű görgetős játékot mutatunk be mai alkalmazásrovatunkban, amely minimalista játékmenettel és fekete-fehér grafikával rendelkezik.

Előzmények

  • Apple iPad Air - szállj fel magasra

    Az amerikai vállalat frissítette táblagépes termékportfólióját, az elnevezés pedig igaznak bizonyul; az új készülék tényleg nagyon könnyű és rendkívül gyors lett.

  • Apple iPhone 5c - az újracsomagolás művészete

    Almáék idén először két telefont is bemutattak, ám az olcsóbbik modell inkább csak új színvilágot és műanyagot hoz, nagy előrelépést aligha.

  • Apple iPhone 5s - tud ujjat mutatni

    Az iPhone 5 újdonsága külsőre nem sokat változott, de erősebb hardver, fejlettebb kamera, valamint egy Home gombba épített ujjlenyomat-olvasó került bele.

  • Apple iPhone 5 - öt lett S

    Megújult, sokat változott, megnyúlt és vékonyodott, de vajon megőrzi-e piacformáló és vezető szerepét a sorrendben hatodik iPhone, amely a 4S-t váltja?

Hirdetés