Alkalmazásbemutató: Jingle

Az internet népszerűvé válásával az online társkeresés is villámgyorsan elterjedt, és most ne csak a kifejezetten erre a célra szakosodott randioldalakra gondoljunk, ott voltak a kezdetektől a chat oldalak meg a fórumok, szóval akadt bőven felület az ismerkedésre és hosszabb-rövidebb kapcsolatok megalapozására. Teljesen logikus, hogy a netkapcsolattal rendelkező mobilokon is népszerűvé vált a társkeresés, és az utóbbi időben több olyan app is berobbant a köztudatba, amelyik kifejezetten leegyszerűsítette a párvadászat folyamatát, néhány gyors beállítás után azonnal egy rakás potenciális partner profiljához juttatva a frissen regisztráltat, tetszik / nem tetszik opciókkal. A magyar fejlesztésű Jingle is ilyen, amely egyelőre csak iOS-re érhető el, azok közül is a GPS-szel rendelkező eszközökre.

A Jingle jól demonstrálja, hogy a lényegre törő, letisztult alkalmazásdizájn mennyire fontos, az egyik legnépszerűbb rivális is sallangmentességével hódít. A Jingle Dating Kft. továbbgondolta a koncepciót, és a regisztráció után gyorsan, ám hasznosan vezeti végig a Facebook profiljával bejelentkező felhasználót a Jingle teszten, amely 9 kérdésből áll, és alapvető tulajdonságokra, érdeklődési körökre, kikapcsolódási preferenciákra és egyéb, az ember személyiségét jellemző érdekességekre kérdez rá képek formájában, amelyekből egyet vagy többet is ki lehet választani, úgyhogy ez a része sem unalmas a dolognak. Persze nem kell mélylélektanra gondolni, akad például kérdés a kedvenc színünkre, úgyhogy  az app sokféle információ alapján állít össze nekünk egy személyre szóló partnerlistát.


[+]

A teszt kitöltése nem igényel több időt, mint ezt a bekezdést elolvasni, és már csak annyi van hátra, hogy feltöltsünk magunkról egy vagy több képet (lehet később is), kiválasszuk a keresni kívánt partnerek nemét, életkorát és a tőlünk való maximális távolságát, és máris felugrik több tucat potenciális hölgy vagy úr profilja preferenciánk szerint, jelezve korukat, távolságukat, sőt: ha van, a közös ismerősöket. Jár még egy igen fontos információ: a Jingle Meter, amely százalékosan megmutatja, hogy melyik felhasználó mennyire passzol hozzánk.


[+]

Két dolgot tehetünk egy profilt meglátva: vagy a tetszik, vagy a nem tetszik gombot megnyomni, és ennyi, jöhet a következő személy. Általában több kép tartozik mindenkihez, ezek között fölül lehet ujjhúzással lapozni. Azt ugyan nem jelzi a rendszer, hogy ki is mikor nyomott a tetszik vagy nem tetszik gombra a mi profilunkat megpillantva, hiszen az ilyesmit bizalmasan kezeli a Jingle, azonban, ha két felhasználó tetszik egymásnak, máris jelez az app, és chat formájában fel is vehetik a kapcsolatot. Ha minden okés, jöhet az első személyes találkozó, és itt különösen hasznos, hogy a Jingle magyar fejlesztés, mivel a Dating tesztet végigfuttatva (amely a helyszínek és programok preferenciájára vonatkozik), az alkalmazás maga javasol helyeket és időtöltést az első randira. És most ne csak egy kellemes kávéházra vagy étteremre gondoljunk, hanem mondjuk kulturális vagy akár aktív kikapcsolódásra, akadnak mindenféle randitippek.


[+]

Szerencsére már most elég sokan fent vannak a Jingle-ön, ami ugyebár az egyik legfontosabb tulajdonsága egy randiappnak, látszik tehát, hogy a lendületes dizájnra és az okostelefonos ismerkedés trendjére idehaza is harapnak. Az alkalmazás beállításai között akad még pár apróság, így újra ki lehet tölteni a teszteket és a szűrési opciókat, lehet váltani, hogy csak az ismerősök jelenjenek meg a színpadon (így hívják a partnerlistát), akad inkognitó mód, illetve hibernálni is lehet a fiókot (ilyenkor lekerülünk a színpadról). Hasznos és remekül megtervezett app a Jingle a randi kategóriában, negatívumként egyedül az Android verzió hiányát tudnánk felhozni jelen pillanatban. Az iOS-es Jingle innen tölthető le.

Azóta történt

  • Alkalmazásbemutató: Legacy of Solitaire 3D

    A népszerű pasziánsz számos formában felbukkant már – most egy magyar fejlesztésű, 3D-s táblán játszott klondike variánst mutatunk be, amely legalább annyira szórakoztató, mint agytornáztató.

Előzmények

  • Alkalmazásbemutató: Triple Square

    A magyar fejlesztésű, pixel art stílusú ügyességi játékban három akadálypályán kell három kocka alakú lényt irányítani, ami egyáltalán nem könnyű dolog.

  • Alkalmazásbemutató: Nokia Z Launcher

    A Nokia N1 táblagépet a Mobilarena TV adásában már bemutattuk, most pedig az N1-en is futó és bármely androidos eszközre telepíthető Z Launchert vesszük górcső alá.

  • Alkalmazásbemutató: Hírportálok

    Magyar fejlesztésű és a hazai portálokat összegyűjtő, androidos hírolvasó az Alkalmazásbemutató mai témája, ami kategóriák szerint is válogat a magyar nyelvű anyagokból.

Hirdetés