Alkalmazásbemutató: Minion Rush

Az ingyenesen elérhető androidos játékok toplistájában előkelő helyen van most a Minion Rush és ez egyáltalán nem véletlen. Az egy dolog, hogy a Gru, illetve annak folytatása milyen rajzfilm és ki mennyire rajong érte, de a minionok (aminek teljesen idétlen módon minyonok a magyar fordítása) jópofa karakterek, ezek köré pedig a Gameloft úgy gondolta, hogy érdemes valami ugribugri játékot kanyarítani. Két híres alapanyagot gyúrtak össze, a Temple Run és a Subway Surfers állhatott mintaként, de rengeteg okosítással sikerült megoldani, hogy az embert nem keríti a hatalmába az "ezt már láttam" érzés.

Minion Rush Minion Rush

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A lényeg szögegyszerű, van egy minion, aki izomból rohan végig a pályá(ko)n, rengeteg akadályt kell kikerülni, átugrani, illetve alattuk átgördülni, miközben kissé érthetetlen módon banánokat gyűjtögetünk. Igen, ilyet már láttunk, de nagyon változatosan a pályák, az akadályok és a begyűjthető bónuszok is, ráadásul nincs az a gond sem, hogy túl könnyűvé válik az egész, Bocha a Subway Surfersben több százezer pontot szedett össze, mert ott nem nehezedik az idő múlásával a feladat. Itt viszont igen, nagyon is. Nem csak gyorsul a minion mozgásának sebessége, hanem egyre szemetebb tereptárgyak jönnek, több ezer méter lerohanása után már bukkanók vannak az úton és azok mögül tűnnek fel hirtelen két sávot is elfoglaló izék, amik ráadásul felénk mozognak.

Minion Rush Minion Rush

Minionunk kezdetben elég fapados, egy sima kezeslábasban rohan, eleinte Gru laborjában kerülgeti a dolgokat. A pályán nem csak akadályok vannak, hanem néha innen-onnan felbukkannak haverok, akiknek egy ötöst adva növekszik a szorzónk. Vannak akadályok, amelyekre fel lehet mászni, vannak felénk mozgó tárgyak és egy helyben álló cuccok, tehát változatos a kép, ráadásul ha eleget rohanunk, akkor előbb-utóbb átjutunk a városi pályára, ahol buszok, autók jönnek keresztbe és szemből, néha betörünk házakba, ahol van emelet, medence, ebédlőasztal, miközben folyamatosan gyorsul a dolog. Kell némi kitartás, hogy megnyerjük a harmadik világot is, ahol egy földalatti labirintusban tempózhatunk tovább (El Macho's Lair), itt szemből guruló kerekeket, lángcsóvákat kerülgetünk.

Minion Rush Minion Rush

Minden pályán van egy főgonosz, aki néha betámad, illetve nem csak banánokat, hanem achievmenteket is gyűjtögetünk, hogy szinteket tudjunk lépni, ez olyan szempontból hasznos, hogy magasabb szinten magasabbról indul a szorzónk. A felszedhető extrák között van banánduplázó, pajzs, rakéta, jégvető, XXL méretűre növesztő szer, illetve fluffy unicorn, ami felfelé dobja meg hősünket, hogy aztán a telefon döntögetésével tudjunk banánokat begyűjteni. A pályák néha kettéválnak, be lehet jutni extra helyekre, van, hogy az út egyik fele felfelé visz, a másik lefelé, sokszor van kanyar, tényleg nagyon sokat kell játszani ahhoz, hogy mindent lássunk. Ráadásul egy idő után bedurvulnak a tereptárgyak is, egyre keményebb és sűrűbb a kikerülendő dolgok halmaza.

Minion Rush Minion Rush

Persze van "shop", ahol mindenféle bónuszokat lehet venni, illetve a felszedhető powerupok hatását tudjuk banánokért cserébe kitolni. Lehet ruhát is kapni, de banánért cserébe véges a kínálat, a játék másik fajta fizetőeszköze a G (biztos a Gru rövidítése), amit szűken osztogat a rendszer, ezeket in-app vásárlással tehetjük magunkévá, de a program ingyenességéért cserébe elég drágán méri ezt a Gameloft. A játék a Facebookkal is összedolgozik, így haverjaink pontjait is látjuk, ki lehet hívni a barátainkat egy menetre, ezzel plusz banánokat tudunk szerezni. A szerkesztőséget elég jól lekötötte az app, sikerült feltornásznunk magunkat 150 ezer pont fölé, de láttam egy-két ismerősimet egészen elvadult értékeket begyűjteni.

Minion Rush Minion Rush

Alkalmi és hardcore játékosoknak is ajánlott, előbbieknek főleg azért, mert nem kell hozzá semmit megtanulni, magával ragadó a hangulat, utóbbiak pedig komoly kontesztekbe kezdhetnek ismerőseikkel, kimaxolhatják a bónuszokat és kihívhatják egymást egy futamra. Kifejezetten jól sikerült játék lett a Minion Rush, mi csak ajánlani tudjuk.

Értékelés: Minion Rsuh (Android 2.3+, iOS5+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
10 / 10 pont 10 / 10 pont 9 / 10 pont ingyenes (Android, iOS)

Azóta történt

Hirdetés