Alkalmazásbemutató: They Need To Be Fed 2

A They Need To Be Fed név nem ismeretlen androidos körökben, egy remek platformjátékról van szó, melyet több neves portál is nagyra értékelt, több százezres letöltéssel rendelkezik. Ezek után nem csoda, hogy a fejlesztők nem ültek a babérjaikon, a napokban meg is jelent a folytatás, mely nem meglepő módon a They Need To Be Fed 2 névre hallgat.


[+]

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Az alapkoncepció nem változott, hősünk célja a pályán elszórt gyémántok összegyűjtése, majd a húsevő növény megetetése (mely egyben emberünk karrierjének végét is jelenti, hiszen a virág a játékost is elfogyasztja). A kétdimenziós pályán különféle szigetek és mozgó tereptárgyak között ugrálva közlekedhetünk, a gravitáció minden irányban hat az egyes középpontja felé. Leesni tehát nem lehet, függetlenül attól, hogy milyen irányba ugrunk, a számos ellenséges elem próbál az életünkre törni. A játék során hét világba látogathatunk el (melyek eltérő színekkel és tereptárgyakkal várják hősünket), ez több, mint 50 pályát jelent. A mai divatnak megfelelően különféle extra küldetéseket is elvégezhetünk, ilyen például az érmek és az arany babok gyűjtögetése.

A játék vizuális megvalósítása továbbra is remek, a fejlesztők egy nagyon hangulatos világot hoztak össze. Külön érdemes kiemelni a hangeffekteket és a zenét, utóbbi az átlagnál prüntyögősebbre sikeredett, jól illeszkedik a grafikához és a hangulathoz.

Negatívum viszont, hogy a játék túl könnyű, alig egy óra alatt végig lehet játszani. Szinte minden pályát elsőre sikerült abszolválni, az újabb és újabb szinteket pedig nem éreztem szignifikánsan nehezebbnek (lehet, hogy a sok gyerekkori Super Mario meghozta gyümölcsét). Ezen egyébként segíthet az Epic mód, mely végigjátszás után lesz elérhető. Az új játékmódban az eredeti pályákat tartalmazza számos nehezítő tényezővel, folyamatos robbanásokkal és egy új aláfestő nótával.

A They Need To Be Fed 2 androidos és iOS-alapú készülékekre egyaránt elérhető, előbbi esetében 2.1, utóbbinál 4.3 a minimális elvárt rendszerverzió. Mindkét platformon körülbelül 400 forintba kerül a program, ami nem kevés, a platformjátékok szerelmesei számára viszont mindenképpen ajánlott a kipróbálása.

Értékelés: They Need To Be Fed (Android 2.1+ / iOS 4.3+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
10 / 10 pont 10 / 10 pont 9 / 10 pont 435 forint (Android) / 535 forint (iOS)

Hirdetés