Android 9 Go érkezik a Nokia 1-re

Igaz, hogy már tavaly ősszel elérhetővé vált, jobb később, mint soha alapon, mától a Nokia legolcsóbb modellje is frissül.

Az Android Go alapvetően egy jó koncepció az elégtelen hardveres környezet teljesítménybeli problémáinak áthidalására, noha eddig csak egy olyan eszközzel találkoztunk, ami valóban alkalmas a mindennapok kihívásaival korrektül szembe nézni. A Redmi Go megfontolt, van egy ritmusa, de stabil és okostelefonként ténylegesen használható, de alapvetően a Nokia 1 Android Go is egészen összeszedett megoldás az árkategóriában. Jelenleg egy Alcatel tablettel barátkozunk, amiről hamarosan megosztjuk a tapasztalatokat teszt formájában.

Addig is jó hír, hogy a Nokia 1 Android Go Oreóról Android 9-re frissül, ami mától válik elérhetővé vezeték nélküli frissítés formájában. Elvileg egy Nokia 1 Plusról is volt szó, ami eleve Android Go Pie rendszerrel érkezik, de eddig nincs hír róla. Kíváncsian várjuk, hogy az új főverzió mennyiben javítja a jellemzően 1 GB rendszermemóriával, jobbára azért küszködő eszközök felhasználói élményét.

Azóta történt

Előzmények

  • Redmi Go - nekik megy

    Az Android Go félelmetesen alacsony szintű hardverekhez tervezett rendszer, de a Redmi most sem elégszik meg az elégséges szolgáltatással. A legolcsóbb itthon elérhető okostelefont rakták össze.

  • Olcsó Android Go modell a Samsungtól

    A Galaxy A2 Core nem kapott nagy hírverést, nem is nagyon van mire, de alig kerül többe, mint húszezer forint.

  • A Nokia 1 Plus is készül

    Illetve már készen van, a Play Store legalábbis listázta mint támogatott eszköz. A hardver továbbra is nagyon alapszintű.

  • Ősszel érkezik az Android 9 Pie (Go Edition)

    Az alacsony erőforrásokra szabott Android Go friss variánsa még kevesebb tárhelyet foglal majd.

Hirdetés