Android Go rendszerrel érkezik a Nokia C2

Belépő szintű okosmobil ismert névvel - szinte minden az árazásán múlhat, amit viszont egyelőre még nem ismerünk.

Ismét visszatért egy korábbról ismert Nokia-név, persze a C2-széria közel sem annyira legendás és alapvető, mint a 3310 vagy a 8110. A C2-sorozat ezelőtt 9 évvel is a belépőszintet jelentette, és most sincs ez másképp, viszont a ma bemutatott változat már nem nyomógombos kategóriában, hanem az okosmobilok közt indul.

[+]

Az új Nokia C2 a minimálprogramot adja, 720p-s HD+ kijelzője 5,7 hüvelyken terül el, Unisoc rendszerchipjéhez négymagos, 1,4 GHz-es processzor tartozik, a belső tárolója 16 GB-os (bővíthető), és nagyon karcsú, 1 GB RAM-ot kapott. Ennek a szettnek egy Android 9 Pie Go rendszert kell meghajtania a Google jól ismert, visszafogottabb rendszerigényű szoftverkínálatával, ahol minden szolgáltatás megvan ugyan, de jóval kisebb hardver- és adatigénnyel, kevesebb grafikával, animációval.

A hátlapon 5 megapixeles szimpla kamera van f/2,2-es apertúrával, elöl 5 megapixeles szelfikamera néz vissza ránk, érdekesség, hogy mindkettő kapott fizikai vakut. A hátlap alatt 2800 mAh-s akkumulátor bújik meg, sima 5W-os adaptere microUSB-csatlakozón keresztül tölti újra. 3,5 milliméteres jack csatlakozó és FM-rádió is jutott a fekete és ciánkék színekben elérhető készülékben. Sajnos a legfontosabbat, az árát egyelőre nem lehet tudni, az érdeklődők a gyártó oldalán feliratkozhatnak a további információkra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

  • Bemutatkozott a Moto E6s

    Középkategóriás kvalitásokkal és motós stílusjegyekkel indul az újdonság, ami jelen állás szerint Európában is kapható lesz.

Előzmények

  • Nokia 6.2 - kötelezők röviden

    Nagyjából mindent beletett a HMD Global megfizethető középkategóriás ketyeréjébe, ám ez nem jelent maradandó vagy ár/érték vonalon erős összképet.

  • Nokia 7.2 - külsőleg lépett szintet

    Nagyon jó megjelenésű középkategóriást dobott piacra a hetes szériában a HMD, ám jelenlegi ára mellett elég sok kompromisszumot kíván.

Hirdetés