Hirdetés

Apple blog: JBL OnBeat Rumble bemutató

Tényleg szerencsések vagyunk, amiért rengeteg tartozékot, hangszórót tesztelhetünk. Az okosodó mobilkommunikációs iparág lehetőséget teremt arra, hogy olyan eszközök lássanak napvilágot, melyek szó szerint kiegészítik kedvenc mobilunkat, táblagépünket. Az online zenehallgatás fejlődésével szinte bárhol és bármikor hallgathatjuk a legújabb slágereket, egy buli pedig zene nélkül semmit sem ér, de sokak számára a mindennapok is elképzelhetetlenek muzsika nélkül. Az eleinte még vezetékes formában csatlakoztatható kütyüket mára felváltották univerzális, vezeték nélküli megoldások, melyek használata az NFC-nek köszönhetően egyszerűbb, mint valaha. Bár az NFC hiányzik belőle, sokak számára jó választás lehet bemutatónk tárgya, a JBL OnBeat Rumble, mely az iCentre jóvoltából jutott el szerkesztőségünkbe.

Egy hatalmas doboz rejti a 453 x 169 x 223 milliméter kiterjedésű hanszórót. Az anyaghasználat közepes, szinte mindenhol műanyagot tapogathat meg a felhasználó, nyilván ennél magasabb kategóriában már fa elemeket is találnánk. A hangszóró mellé csupán leírást és töltőt pakoltak, szóval tartozékokkal sem vagyunk különösebben jól ellátva. A dizájn érdekes, szinte mindenkinek egy robotó lámpája, netán egy motor hátuljára helyezhető csomagtartó jutott róla az eszébe, de ez nem negatívum, egyedi és tetszetős is az újdonság, mely egyébként négy darab gumiból készült talpacskán áll, ezzel a felülethez való tapadást és a felesleges rezgések elnyelését igyekeztek tökéletesíteni. Tesztalanyunk tetején több gomb és egy lightning dokkoló található, ehhez a képen látható, felnyitható tálcát kell megnyomni. Elöl tudjuk szabályozni a hangerőt, ki- és bekapcsolhatjuk a kütyüt, valamint a basszus- és a magas hangokat is kiemelhetjük. Hátul férünk hozzá az USB-porthoz, a töltőcsatlakozóhoz és a 3,5 milliméteres jack bemenethez.

A Rumble kikapcsolt állapotban 1 Wattot fogyaszt, teljes terhelés esetén ez az érték 60 Wattra ugrik. Lightning csatlakozón kívül Bluetooth-on és vezetéken keresztül is eljuttathatjuk a muzsikát a hangszórókig, a hátul lévő USB-port pedig a telefonok töltésére használható. Külön öröm, hogy a dokkolóban nem csak iPhone-t és iPod touch-ot, hanem iPadet is elhelyezhetünk.

A 28 Watt teljesítményű mélynyomó mellett két 11 Wattos hangszóró került a JBL újdonságába. A hangok 50 Hz - 18 kHz közötti tartományban szólalnak meg. Az eredmény kimondottan jó, méretéhez képest kiválóan szól a Rumble, széles skálán lehet állítani a hangerőt, a minimum állás nagyon halk, a maximum szint pedig elképesztően hangos. A club és a bass gomboknak köszönhetően még egy lapáttal rátehetünk az élményre; nem azt mondom, hogy nem kell fülelni, hogy a különbséget észrevegyük, de bizonyos stílusokhoz jól állnak ezek a módok.

A JBL OnBeat Rumble 89 990 Ft-ba került az iCentre üzleteiben. Ennyiből már egy egész jó hangrendszert is össze lehet már építeni, de itt másról szól a történet; nem nekünk kell bajlódnunk a dologgal és adott az iEszközök egyszerű csatlakoztatásának lehetősége. Egy fokkal jobb ajánlat lenne, ha lenne benne akkumulátor és lehetne hordozni is, de mivel összességében jól szól és dizájnos, érdemes lehet rá vetni egy pillantást.

Legendd

  • Kapcsolódó cégek:
  • JBL

Azóta történt

Előzmények

  • Apple blog: JBL Voyager, a szétszedhető hangszóró

    A JBL egy eszközben olvasztotta össze az asztali, valamint a hordozható hangszórókat. Az eredmény egy jó kivitelezésű eszköz, bár a hangja kevésbé megfelelő..

  • Apple blog: JBL Flip bemutató

    Újabb, vezeték nélküli technológiát is használó hangszóró kerül a középpontba, mely méretéhez képes jól, de nem kiemelkedően szól.

  • Apple blog: Fitbit Flex bemutató

    A sportolás fontos, bár sajnos egyre kevesebb idő jut rá. A Fitbix Flex egy karperec, amely méri, hogy aznap mennyit sétáltunk, és ezzel mennyi kalóriát égettünk.

  • Apple blog: JBL Pulse bemutató

    Nem szól jól, de elképesztően látványos a JBL új hordozható hangszórójának külseje, mely ennek megfelelően megosztja az embereket.