Apró e-ink olvasót hoz a globális piacra a Xiaomi

A Moaan inkPalm 5 Pro telefonméretben kínál háttérvilágítással e-ink kijelzőt.

Angol nyelvű szoftverrel és angol nyelv támogatásával kerül piacra a Xiaomi első 2023-as inkPalm e-olvasója, a Moaan inkPalm 5 Pro. A belső tárhely 64 GB, memóriából 1 GB-ot kínál az eszköz, a hardver pedig egy négymagos 1,8 GHz-es processzor, ami valószínűleg az Allwinner Technology fejlesztése. Ezen egy Android 8.1 alapú rendszer fut, van Wi-Fi és Bluetooth 5.0, utóbbival vezeték nélküli fülhallgatók csatlakoztathatók, előbbin keresztül pedig a beépített böngészővel lehet internetezni. A böngészőn keresztül lehet letölteni applikációkat, telepíthető az Amazon App Store és a Samsung Galaxy Store is, illetve a beépített USB-C csatlakozón keresztül is lehet APK fájlokat felmásolni a gépre.


[+]

Az inkPalm 5 Pro méretei 143 x 76,6 x 6,9 milliméterre rúgnak és 115 grammot nyom az eszköz, mely fekete előlappal és ezüst kerettel, illetve hátlappal rendelkezik. Oldalán három gomb: legfelül a bekapcsoló gomb narancssárga színben, alatta a két hangerőállító gomb, melyeket a rendszer enged dokumentumokban történő lapozáshoz is használni, ha épp nincs lejátszott hang.


[+]

A beépített kijelző 5,2 hüvelykes, E Ink fejlesztette Carta HD panel 720 x 1280 pixelnek megfelelő felbontással, 284 dpi-s pontsűrűséggel. Az érintésérzékeny kijelző természetesen matt, rajta védőüveg, a sötétben történő használatot pedig huszonnégy pontban állítható LED háttérfény segíti, mely színhőmérséklete állítható hűvösre vagy melegre.


[+]

Az akkumulátor 1300 mAh-s, ezzel állítólag egy hétre elég üzemidőt biztosít az inkPalm 5 Pro. Az eszközt elsőként a Good E-Reader oldalán keresztül lehet megrendelni 210 dollárért, angol nyelvű rendszerrel, viszont az oldal figyelmeztet, így is vannak előre telepített kínai programok, melyeket érdemes lehet letörölnie a vásárlónak.

Előzmények

Hirdetés