"Stúdióhangzást" ígér vezeték nélkül az Audio-Technica az ATH-M20xBT-vel

Új vezeték nélküli taggal bővül a japán Audio-Technica legendás M-sorozata. Az ATH-M20xBT az ígéretek szerint az M20x hangzását biztosítja majd Bluetooth kapcsolaton.

Kedvező árú, fül köré ülő kialakítású Bluetooth fejhallgatóval bővíti kínálatát az Audio-Technica. A cég célja a vezetékmentesség kényelmét és az ATH termékekre jellemző stúdió minőséget ötvözni. A gyártó szerint az M20xBT hangképe eléri a vezetékes stúdió fejhallgató M20x szintjét, vagyis természetes és pontos. A zárt, dinamikus meghajtó 40 milliméteres, rézbevonatú alumíniumhuzalos hangtekerccsel, az ATH a pontos alacsony frekvenciájú teljesítményre hangolja. Az érzékenység 100 dB/mW, az impedancia 36 ohm.

M20xBTM20xBT M20xBT (forrás: Audio-Technica) [+]

A fejhallgató Bluetooth 5.0-ás kapcsolatot használ, a kodektámogatás AAC-re és SBC-re szorítkozik. Van azonban két eszközös multipont támogatás és alacsony késleltetésű mód azoknak, akik játszanának vagy streamet néznének az M20xBT-vel. Hangot vezetéken át is fogad az eszköz, ehhez az USB-C mellett elhelyezett 3,5 milliméteres csatlakozóba kell a gyári tartozékként járó 1,2 méteres kábelt (vagy bármilyen mást) használni. A sztereó mini dugó 3 pólusú, L alakú, aranyozott véggel. A bal fülkagylón két fizikai gomb és mikrofon is található.

A fejhallgató oldalról és a tartozék kábelek.A fejhallgató oldalról és a tartozék kábelek. A fejhallgató oldalról és a tartozék kábelek. (forrás: Audio-Technica) [+]

60 órányi üzemidőt ígér az ATH egy teljes töltéssel, ebből már kikövetkeztethető, hogy az aktív zajszűrés nem szerepel az M20xBT tudásában. A gyártó szerint a kialakítás izolálja a zavaró külső hangokat, így zaj nem hallatszik be. A lemerült fejhallgatót lehet gyorstölteni is (10 perc a 3,7 V-on három órára elég energiát ad), de a teljes feltöltés 4 órát vesz igénybe. Az M20xBT tömege 216 gramm, tehát meglehetősen könnyű. Az ajánlott magyar fogyasztói ár 32 900 forint, a fejhallgató már megvásárolható.

Előzmények

Hirdetés