Augusztus 20: tűzijáték és Android P?

Mivel két éve augusztus 22-én, tavaly pedig 21-én startolt el az aktuális Android főverzió, és túl vagyunk az Android P kiadási változatának közzétételén, nem alaptalan ezúttal is nyár végi bemutatóra számítani. A gyakran helytálló kéminformációkat közlő Evan Blass pedig konkrét dátumot is tud: úgy hallotta, az Android 9.0 augusztus 20-án debütál, első körben persze jó eséllyel az errefelé amúgy sem kapható Pixel referenciamobilokon.

Az Android P béta változata a Nokia 7 Plusszon is kipróbálható
Az Android P béta változata a Nokia 7 Plusszon is kipróbálható [+]

Mi is kipróbáltuk a készülőfélben lévő Android P-t, és röviden beszéltünk a notch szoftveres támogatásáról, az újfajta gesztusvezérlésről, a hasznos vizuális változásokról, valamint a kiterjesztett értesítésekről és a gyors válaszokról. A végleges verzió ehhez várhatóan már nem nagyon tesz hozzá. Augusztus 20-án derülhet ki az Android 9.0 édességes neve is – az egyik népszerű tipp a peppermint, vagyis a borsmenta.

Előzmények

  • Elérhető az utolsó Android P béta

    A kiadásra szánt fejlesztői változat után már a hivatalos rendszercsomag érkezik. Édességes név még mindig sehol.

  • Kipróbáltuk a készülő Android 9-et

    Befutott a negyedik fejlesztői rendszercsomag, avagy a harmadik béta az Android P-hez. A számozás már biztos, a nyár végére várt főverziónak a süteményes nevét azonban még titok övezi.

  • Google Pixel 2 - referencia, de nem preferencia

    Friss hardver, továbbfejlesztett kamera, ám hazánkat elkerülő szolgáltatások, brutális kávák és durva árazás, oreós finomságokkal.

  • Íme, az új Google termékcsalád

    Két új okostelefon, friss Chomebook és felcsíptethető kamera is van a széleskörű új Google termékcsaládban, illetve egy kicsi és egy nagy Google Home otthoni asszisztens.

Hirdetés