Az androidos eszközök 5,4 százalékán fut Lollipop

A Google minden hónapban beszámol arról, hogy az androidos készülékeken futó rendszerverziók milyen arányban állnak egymáshoz képest. A Lollipop lassan, de biztosan tör előre, két hónappal ezelőtt még 1,6 százalék volt a részesedése, most azonban 5,4-ről számolt be a keresőóriás. A lollipopos eszközök döntő többségén 5.0-s vagy 5.0.1-es verzió fut, az 5.1-en futó masinák száma szinte elhanyagolható.


[+]

A legnépszerűbb verzió jelenleg a KitKat, ami 41,4 százalékon áll, amit kicsivel lemaradva, 40,4 százalékkal a Jelly Bean követ. Együttesen még mindig az Android 4.x vezet toronymagasan, ami a jelenleg aktív zöld robotos eszközök 87,8 százalékán fut. A Gingerbread jelenleg még mindig több ketyerén fut, mint a Lollipop, de szép lassan kezdenek eltűnni az ősrégi verziók, a 2.3.7-nél régebbi rendszerek részesedése 6,8 százalék.

Azóta történt

Előzmények

  • 1,6 százalékon áll a Lollipop

    Végre a nyalókás rendszer is rendelkezik tortaszelettel, már ami az Android verziókat számba vevő kördiagramot illeti.

  • Google Nexus 6 - hatosfogat

    Jócskán megnőtt a Google új referenciamobilja, és minden földi jóval meg lett áldva optikai képstabilizátortól a QHD-s kijelzőig, ám az árcédulára is vastagabban írták fel a végösszeget.

  • Google Nexus 9 - ötödik fokozat

    A Google és a HTC 64 bites referencia-táblagépe komoly előrelépés hardveresen és szoftveresen egyaránt, ám a verziószám mellett az árképzés is felfele változott. Enyhítő körülmények azért vannak.

  • Lollipop rendszerbemutató

    A napokban debütált az Android 5.0 végleges verziója, a Lollipop, melyet az Android történelmének legnagyobb frisstéseként emlegetnek.

Hirdetés