Az Apple a legnépszerűbb, de az Android a legelterjedtebb

A comScore piackutató legfrissebb jelentése szerint az Apple készülékei birtokolják a piaci részesedés túlnyomó többségét az Egyesült Államokban a 13 év feletti felhasználók körében mérve. A 2017 januárjában záródó három hónapos átlagot tekintve az Apple 42,3%-ról 44,6%-ra tornázta fel magát az ünnepek alatt, míg a második helyen álló Samsung 30%-os részesedése két pontot romlott.


[+]


[+]

A top ötből az LG tudott erősödni, a negyedik és ötödik helyen álló Motorola és HTC minimális piacvesztéssel számolhat. Platform tekintetében viszont továbbra is az Android dominál, ha csak a gyártók piaci részesedéséből indulunk ki, összesen már akkor is beelőzik az Apple készülékein futó iOS-t, azzal együtt, hogy a vizsgált tárgyidőszak végéig 2%-ot veszített a robotos rendszer, míg az iOS pont annyit növekedett, amennyivel több készülék került forgalomba, nyilván, mivel az Apple készülékek 100%-án iOS fut. A BlackBerry OS nem mozdult, míg a Windows 0,2%-ot csökkent.

Előzmények

  • Lassan erősödik a Nougat

    Rengeteg Nougat-alapú eszköz mutatkozott be az MWC-n, a múlt havi statisztikák azonban nagyon keveset változtak az azt megelőzőhöz képest.

  • Egyre több készüléken fut az iOS 10

    Az Apple legfrissebb felmérése szerint a kompatibilis készülékek több, mint háromnegyedén a legújabb szoftververzió fut.

  • Érdekesen alakul az egyes platformok piaci részesedése

    A harmadik negyedévi adatok az iOS dominanciáját mutatják az USA-ban, míg Kínában pont az ellenkezője érvényes, a Samsung pedig erősen gyengül Európában.

Hirdetés