Az Apple átlépte a 700 milliárd dolláros álomhatárt

Ha még nem lett volna elég az Apple rekordokból, akkor most egy újabbal lehet számolni. A részvények értéke ugyanis elérte a 122,02 dollárt, vagyis ha számba vesszük az összes piacon forgó részvényt, akkor megkaphatjuk az almás vállalat jelenlegi értékét, ami a cégek történelmében először átlépte a 700 milliárd dolláros álomhatárt. A pontos összeg 710,7 milliárd dollár, ezzel pedig igen kecsegtető pozícióba került az Apple, hiszen az Exxon jelentős lemaradással tanyázik a dobogó második fokán, hiszen a cég "csupán" 385 milliárd dollárt ér.

A cupertinóiak részvényei azután kezdtek el még inkább felértékelődni, hogy 2014 utolsó negyedévét minden eddiginél jobb eredménnyel zárta a vállalat, 18 milliárd dolláros nettó nyereséget könyvelhettek el. Mivel a piac "előre gondolkolkodik", nem kizárt, hogy az árfolyam alakulásába a hamarosan érkező Apple Watch-ot (okosóra) is beleszámolták. Hogy mikor áll meg a növekedés, azt egyelőre nehéz megjósolni, néhányan a fejlődés végét prognosztizálják, mások pedig az 1 billió dolláros határ átlépését várják, az mindenesetre érdekes adat, hogy Steve Jobs halála óta megduplázódott a részvények értéke.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

  • Apple iPad Air 2 - kis levegővétel

    Nincs könnyű dolga az Apple-nek, ha a táblagépük fejlesztéséről van szó, de azért mindig megoldják a feladatot. A második generációs Air is nagyon jó lett.

  • Apple iPhone 6 - a méret nem minden

    A kisebbik iPhone is sokat nőtt az elődhöz képest, de épp azon a határon van, amit egy kézzel még megerőltetés nélkül lehet használni. Nagyobb is rá a kereslet, mint a 6 Plusra.

  • Apple iPhone 6 Plus - szükség törvényt bont

    Az Apple soha nem látott méretű iPhone-t dobott piacra, hogy saját pályáján verje meg a Samsungot. Megváltozott formavilág, új iOS, fejlesztett kamera... elég ez a sikerhez?

Hirdetés