Az Apple jóváhagyására vár az Opera Mini

Az Opera Software már több alkalommal is megmutatta, hogy az iPhone-ra szánt natív Opera Mini lényegesen kevesebb adatforgalom mellett is sokkal gyorsabban tölti le a weboldalakat, mint a beépített Safari, ráadásul a háttérben működő előfeldolgozó szerverek révén a komplex oldalak megjelenítése is lényegesen gyorsabb, ám ennek ellenére sem kaphatta meg az Apple jóváhagyását. Az App Store és az iPhone fejlesztőkészlet szabályzata ugyanis tiltja az olyan alkalmazások készítését, melyek már létező alapfunkciókat másolnak le, vagy valósítanak meg másképp. Az Opera Software ennek ellenére újra megpróbálja megszerezni az Apple jóváhagyását, hiszen az Opera Mini 5 még JavaScript kódokat sem futtat helyben, egészen pontosan azok értelmezését is a távoli szerverek végzik. Az Opera Software mögött egyébként több szolgáltató is felsorakozott, így a cég azt reméli, hogy előbb vagy utóbb a Microsofthoz hasonlóan az Apple-t is sikerül majd sarokba szorítania, hiszen az Opera filozófiája szerint mindenkinek joga van eldönteni, hogy a bövíthető operációs rendszerű eszközén melyik böngészővel szeretné felfedezni a világhálót.

Azóta történt

Előzmények

  • Az iPhone 4.0 és a multitasking

    Az Apple új operaiós rendszere várhatóan egyszerre több alkalmazás párhuzamos futvatását is lehetővé teszi majd.

  • Opera Mini iPhone-ra is?

    A Mobile World Congress alkalmával kerülhet bemutatásra az Opera Software népszerű böngészőjének iPhone-ra szánt változata.

  • Kisebb javítást kapott az iPhone

    Elérhető az iPhone OS 3.1.3 frissítés, mely stabilabb működést és pontosabb akkumulátor szintjelzést ígér.

  • Teljes VoIP támogatás iPhone-ra

    Az amerikai AT&T jóváhagyását követően az iPhone mostantól mobil hálózatokon is képessé vált VoIP hívások lebonyolítására.

Hirdetés