Az Edge 30 Fusion a tudásával, a Neo a színével akar hódítani

A csúcsmodell Motorola mellett jutott szerep az olcsóbb szegmensekbe tartó kistestvéreknek is, amelyek nem csak tudásban, hanem méretben is karcsúbbak.

A Motorola milánói bejelentésének sztárja a terv szerint az Edge 30 Ultra lett volna, de azt a terméket már ismertük a kínai bemutatóról — legalábbis a specifikációk tekintetében. Ettől még a 200 megapixeles kamerával megtámogatott erőgép nyilván érdekes és fontos terméke a cégnek, de valamivel esélyesebb, hogy a kedvezőbb árú mellékmodellek teszik ki majd az eladások zömét. A csúcskategória alatt árszegmensben azonban nem könnyű kitűnni, tehát az Edge 30 Fusion és Edge 30 Neo is igyekszik egyedi funkciókat kínálni.

Fusion és Neo
Fusion és Neo [+]

A Fusion egy elég jól kiegyensúlyozott terméknek tűnik, mert sok szempontból tudja hozni az Edge 30 Ultra képességeit, ezen is 144 Hz-es pOLED kijelzőt találunk lekerekített élekkel (és ebből fakadóan itt is felhasználja ezt notifikációs jelzőfényként a rendszer), ám a panel mérete csak 6,55 inches, a DC elsötétítés viszont itt is megvan. A Fusion kimondottan kecses jószág, matt felületű hátlapját jó kézben tartani, mégis befért egy 4400 mAh-s akkumulátor és 68 wattos gyorstöltés. A környezetbarát csomagolásban benne is van a megfelelő töltőfej, vezeték nélküli töltési lehetőség azonban nincsen.

Fusion
Fusion [+]

Érdekes döntés, hogy a Fusion burkolata alatt a tavalyi Qualcomm Snapdragon 888+ dolgozik, amely persze bőven elég erős, de érdekes, hogy nem a frissebb 7 Gen 1-re esett a választás. Nem mintha a tavalyi csúcs chipset ne látná el maradéktalanul a feladatát, a 8 GB RAM és a 128 GB belső tárhely is elegendőnek tűnik, de nincs microSD bővítési lehetőség. Nyilvánvaló, hogy a Fusion leginkább kamerában lép vissza, 50 megapixeles a főkamera optikai stabival, 13 megapixeles az ultraszéles modul, ebben autofókusz is van, plusz van benne egy mélységszenzor is a portrékhoz. Az előlapon 32 megapixeles a kamera felbontása. Sztereó hangszórók és a Motorola-féle “Ready for” is elérhető, ami vezeték nélküli csatlakozást kínál PC-hez a kijelző képét a monitorra tükrözve.

Neo
Neo [+]

A még olcsóbb modell neve Edge 30 Neo. Ez még kisebb, 6,28 inches kijelzővel, de még mindig pOLED technológiával és 120 Hz-es képfrissítéssel rendelkezik, tehát alig-alig van kompromisszum. A chipset esetében már más a helyzet, a Snapdragon 695 nem egy kifejezetten friss jószág, de a középkategóriában még elfér, plusz képes 5G-n is működni. A hátlapon a főkamera 64 megapixeles (quad-Bayer), van benne OIS, az ultraszéles modul pedig 13 megapixelt tud, ez valószínűleg nem olyan ütőképes, mint a komolyabb családtagoknál. A tényleg légies külső 4020 mAh-s akkumulátort rejt 68 wattos töltési opcióval, de ennél meglepőbb, hogy van a hátlap alatt vezeték nélküli töltés, ami ebben a kategóriában meglehetősen ritka dolognak számít.

Neo
Neo [+]

A Neo másik különlegessége, hogy a Motorola a Pantone-t kérte fel arra, hogy segítsenek a színek kiválasztásában, mind a négy árnyalatot közösen választatták ki, a lilás szín pedig (Very Peri) hivatalosan a 2022-es év színe, akármi alapján is döntik el az ilyesmit. A Pantone és a Motorola exkluzív együttműködést kötött, más márkával nem dolgozik együtt a francia intézet, de azért korábban már volt erre példa az első Huawei Nove bemutatásánál a Pantone még a Huawei szekerét tolta. És ugyaníg igaz az is, hogy a Motorola elvesztette a Hasselblad támogatását, a kamerás cég azóta a OnePlus tevékenységét segíti.

600 és 370 eurós indulóárakról szól a fáma, most úgy tippeljük, hogy ez 200 és 300 magyar valutát jelenthet majd a forgalmazás indulásakor, ami hamarosan meg is történik, a két modellből ugyanis szert tettünk egy-egy tesztkészülékre is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés