Az eladott okostelefonok fele 5G-s lehet jövőre

Év végéhez közeledve egyre több 2022-es prognózis lát napvilágot, a Trendforce pedig egy növekvő piacra vár az eddigieknél sokkal több 5G-s eszközt.

A 2021-es naptári évnek a végéhez közeledünk, a nagy piaci elemzők pedig már a 2022-es számokat próbálják előzetesen fejtegetni, most épp a TrendForce közölte az okostelefonokkal kapcsolatos várakozásokat. Állításuk szerint a piac jövőre folytatja azt a fellendülést, amiben az eddigi tendenciák alapján van, ha a világgazdaság visszatér a normális kerékvágásba, a járványhelyzet enyhül és a gyártósorok is tudnak nagy kapacitással működni, akkor az érdeklődői oldal is egész biztosan meglesz, a teljes 2022-es évre összesen 1,39 milliárdos példányszámot vetítenek elő, ami 3,8% körüli előrelépés lehet 2021-hez képest.

Érdekesség, hogy ezek közül 660 millió, tehát az eszközök 47,5%-a már 5G-képességgel kerül forgalomba, ami nem irreális, tekintve, hogy szemmel láthatóan szivárog le a technológia az olcsóbb ársávokba. A Samsung maradhat az első helyen, de tőlük viszonylag kis mértékű bővülést várnak az elemzők (függetlenül attól, hogy 2022-ben várhatóan nagyon meglendül a hajlítható termékvonal), második lehet az Apple, harmadik pedig a Xiaomi, viszont darabszámokban a bronzérmes rendesen megszorongathatja a cupertinói vállalatot.


[+]

Biztosan éles lesz a verseny az első három szereplő között, de a BBK-csoport is nagyon erősen fogja képviseltetni magát, és csak abban az esetben nem várhatunk tőlük dobogós helyet, ha a hozzájuk tartozó márkákat külön-külön értékeljük. A kínai gyártók várhatóan a nemzetközi piacokon vívják majd meg legnagyobb csatáikat a növekedésért, mivel a kínai piactól nem várhatnak nagy bővülést, legalábbis a TrendForce szerint. Az első öt márka fedheti le a piac 80%-át, amivel mindössze 294 milliót hagynak minden más okostelefon-márkának.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés