Az elemzők már a Galaxy S8 eladásait tippelgetik

Március 29-e vészesen közeleg, a nagy rivális LG ugyanakkor már piacra dobta a koreai piacon a G6-ot, ezért a Korea Herald szerint idő előtt felbukkantak az első kedvcsináló Galaxy S8 videók. Egy rövid előzetest  egyébként a Samsung már a Mobile World Congressen közzétett, lásd lejjebb. Az elsősorban Apple-féle kéminformációiról és elemző cikkeiről ismert, eléggé megbízható elemző, a KGI Securitiesnél dolgozó Ming-Chi Kuo összeszedte, hogy ő mire számít a Galaxy S8 és az S8 Plus kapcsán.

Újdonságokról persze szó nincs, ehelyett egy megbízható elemző szava erősítheti meg az eddigi pletykák áradatát. Így az 5,8, illetve 6,2 hüvelykes képátlót, 3000, illetve 3500 milliamperórás teleppel. Mindkét modell megnyújtott, 2960 x 2400 pixeles AMOLED panelt kaphat (ez elírás lehet a forrásban) ezúttal a kisebbikből tervez a Samsung többet leszállítani (60:40 arányban). Kuo szerint az Egyesült Államok, Japán és Kína a Snapdragon 835-ös, Európa és Ázsia maradéka pedig az Exynos 8895-ös SoC-t találja majd a készülékházban. RAM szempontjából a 4 gigabájt lehet a befutó, kivéve Kínában, ahol a 6 gigabájt hozhatja meg a sikert. Alább egy korábbi, SlashLeaks-féle kémvideó látható a modellpárosról.

Kuo szerint is odalesz a képernyő alatti home gomb, ehelyett felül zsúfolódhatnak össze az előlapi érdekességek: a fénymérő, a közelségérzékelő, az íriszfelismerő egységei, az előlapi kamera és a beszélgetési hangszóró. Mindkét modell ívelt kijelzőt és üveg hátlapot kap, az utóbbi oldalon továbbra is egyetlen, 12 megapixeles kameramodullal, ezúttal viszont a jobbján elhelyezett ujjlenyomat-olvasóval. Az érdekes extrák közé „PC-s dokkoló” tartozhat, ami leginkább egy Continuum-féle, asztali kiterjesztés lehet. Kuo szerint az első piacokon április 21-től lehet majd megkaparintani a két S8-at, méghozzá arany, ezüst, fényes fekete, matt fekete, kék, orchidea és rózsaszín variációkban. Az elemző idén 40-45 millió S8 és S8 Plus leszállítására számít együttvéve, ami elmaradna az S7 duó előző évi, 52 milliós teljesítményétől. Szerinte ennek a Note7 rossz híre lehet az oka, mi pedig azt tennénk hozzá, hogy másfél hónappal később piacra kerülve nyilván másfél hónappal kevesebb idő jut majd az S8-nak 2017-ből, mint az elődnek 2016-ból.

Azóta történt

  • Több innováció csak a Galaxy Note8-ban köt ki?

    Elhangzott korábban, hogy a Galaxy S8 kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóval és dupla hátlapi kamerával érkezik. Időszűkében ugyanakkor a tippek szerint ezek csak az őszi phabletben kötnek majd ki.

Előzmények

Hirdetés