Az első Apple iPhone „akku-per”

Az AT&T és az Apple ellen is pert indított egy elégedetlen vásárló, név szerint José Trujillo méghozzá a készülék akkumulátora miatt. Ugyan egyelőre még semmi probléma nincs vele, sőt igazából a bejelentés és a tényleges forgalmazás között még javult is az akkumulátor kapacitása, hiszen a gyártó állítása szerint 24 óra zenelejátszást vagy 8 óra beszélgetést, 7 óra videózást, vagy 6 óra internetezést bír egyetlen feltöltéssel.
A vevő gyomrát azonban erőteljesen megkefüdte az a tény, hogy a telefon beépített akkumulátorát csak szakszervíz tudja cserélni, méghozzá 86 dollár körüli áron. Maga a művelet néhány napig is eltarthat, mely idő alatt nélkülözni kell a csúcsmodellt, vagy 29 dollárért bérelhető cserekészülék, ráadásul még az adatmentéssel és a felhasználónak kell bíbelődnie mivel az akkumulátor kivételekor adatvesztés következik be.
Az Apple bejelentése szerint a csere nagyjából 300 – 400 feltöltés után esedékes, tehát akár minden évben számolni lehet ezzel a költséggel, márpedig eme többletköltséget sem az Apple sem az AT&T nem jelezte előre. Az elemzők már számítottak rá, hogy előbb-utóbb valaki pert indít. A gyártó egyelőre nem kommentálta az eseményeket. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem az iPhone az egyetlen fix akkumulátoros készülék, ám a csere költsége jóval magasabb, mint a hagyományos mobilok esetében.
  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés