Az FCC-nél is megfordult a felújított Note7

Lényegében hivatalossá vált: nyáron, bizonyos piacokra és feltételek mellett visszatér a Samsung Galaxy Note7, pontosabban annak felújított és némi változáson átesett változata, talán Note 7R néven. A WiFi Alliance pecsétjét a Dél-Koreában debütáló phablet már megkapta, és bár az AndroidAuthority úgy hallotta: az Egyesült Államokban nem lehet majd felújított Note7-et venni, azért az SM-N935 kódjelű készülék teljesítette az ottani megjelenéshez szükséges feltételeket. A hivatalos FCC dokumentum itt olvasható, és az A3LSMN935KOR terméknév tényleg egy koreai variánsra utal.

Vietnamban már felbukkant a felújított Note7
Vietnamban már felbukkant a felújított Note7 (forrás: SamsungVN) [+]

Az AndroidAuthority egyébként azt is tudni véli, hogy a Note 7R június végén fog felbukkanni először a Samsung hazai piacán, és 700 ezer wonba fog kerülni (174 ezer forint), azaz 72 ezer forinttal kevesebbe, mint amennyiért a Note7-et tavaly kosárba lehetett helyezni. A Note 7R 3500-ról várhatóan 3250 mAh-ra csökkenti a biztonságos telepet. Bátor lépés egyébként egy jól indult, ám az akkumulátorügy miatt rossz hírnevet szerző készüléket újra piacra dobni, még ha rajta is lesz a felújított és/vagy biztonságos címke. Érthető okokból nem cseng túl jól a Note7 név, viszont egyértelmű állásfoglalás a Samsung részéről, hogy környezettudatosak (ne semmisítették meg a többi, amúgy hibátlan komponenst) és biztonságossá tudták tenni az akkumulátort.

A Note6 kimaradt, hetes sorszámmal futott be a Note5 utódja
Kockázatos de kifizetődő lehet a visszahívott Note7-et felújított változatban piacra dobni [+]

A Galaxy S8 eladások egyébként eddig annyira pozitívak, hogy bizonyos piacokon és feltételek mellett a problémás név újra felbukkanása talán nem fog károkat okozni, és ha sikerül a raktáron heverő, felújított Note7 készletből bevételeket is produkálni, jól is kijöhetnek a dologból. Nem utolsósorban az sem elhanyagolható, hogy ha végül kapható lesz egy teljesen biztonságos Note phablet, az az őszre várt nyolcadik hírnevének is jót tehet, hiszen az előzőre (Note 7R), mint egy biztonságos termékre utalhatnak. Előbb persze várjuk meg a startot, és utána lássuk meg, hogy tényleg sikerült-e a kritikus hibát kijavítani.

Azóta történt

Előzmények

  • Júniusban indul a Note7 újraértékesítése

    A Samsung phabletjének felújított és biztonságossá tett variánsai nyáron kerülnek piacra, először Koreában.

  • Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt

    Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.

  • Samsung Galaxy Note7 - nézz mélyen szemembe!

    Az S szériához közeledő Note7 kijelöli a csúcs Galaxyk csapásirányát: ívelt kijelző, retinaszkenner, 64 GB tárhely, Android 7 stílusú TouchWiz – ja, és víz alatt működő S Pen, hogy az egyéniségből is maradjon.

Hirdetés