Az IKEA is beszáll a vezeték nélküli töltésbe

A piaci trendek alakulása alapján egyre több gyártó lát lehetőséget és jövőt a vezeték nélküli telefontöltés intézményében, a Nexus készülékek és a Lumia modellek régóta fel vannak készítve a Qi technológiára, illetve a Samsung legújabb csúcsmodelljeiben, a Galaxy S6-ban és az S6 Edge-ben is megtaláljuk a vezeték nélküli töltés lehetőségét. A tartozékpiac is nagyon aktív, rengeteg gyártó kínál okostelefonra és tabletre Qi-képes tokot vagy hátlapot, aminek segítségével felvértezi a készülékünket ezzel a funkcióval.


[+]

Ezen trendek alakulása után szinte adja magát a lehetőség, hogy a vezeték nélküli töltőpontokat akár bútorainkba is beépítsük, ezzel is csökkentve a lakásunkban található madzagerdőt. Az IKEA minden bizonnyal észre is vette a vezeték nélküli töltésben rejlő lehetőségeket, áprilistól az európai piacra is bevezetik a Home Smart névre hallgató szériájukat, amik Qi-szabványú töltőpontokkal felszerelt bútorokat, lámpákat és beépíthető egységeket takarnak.


[+]

Jyssen névre fognak hallgatni a beépíthető töltőpontjaik, amik bármilyen bútorba beépíthetők lesznek egy erre alkalmas lyukasztógép segítségével, amit szintén az IKEA üzleteiben lehet majd beszerezni. Ezen kívül lesz még Qi-ponttal felszerelt asztaluk, éjjeliszekrényük és lámpájuk is. Akik minél kevesebb pénzt szeretnének a rendszerbe invesztálni, vagy nem lyukasztanák ki kedvenc bútoraikat emiatt, azok számára különálló asztali egységeket is kínál a cég, ezek segítségével szintén tölthetjük az arra alkalmas telefonunkat vagy táblagépünket. Az óriáscég a Qi-szabványt nélkülöző okostelefonok tulajdonosainak is kínálni fog megoldásokat különböző tokok formájában, egyelőre iPhone-hoz és Samsung Galaxy S5-höz lehet majd ilyet vásárolni, később minden bizonnyal bővülni fog ez a lista, ahogy a Home Smart kínálat többi eleme is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés