Az LG sem adta fel az összehajtható kijelző koncepcióját

Igazán különleges volt a kissé homorú előlappal és kijelzővel szerelt, némi hajlítást megtűrő LG G Flex, ami már 2013-ben azt jelezte: a koreai gyártó komolyan érdeklődik az összecsukható és/vagy feltekercselhető megjelenítők iránt. Az évek folyamán az LG számos kapcsolódó formatervezési mintát benyújtott a különféle szabadalmi szerveknél, a Holland Let's Go Digital most pedig újabb, pár napja elfogadott koncepcióból alkotott kezdetleges renderképeket.

Renderkép az LG frissen elfogadott formatervezési mintája alapján
Renderkép az LG frissen elfogadott formatervezési mintája alapján (forrás: Let's Go Digital) [+]

A fent látható eszköz vázlata a legegyszerűbb formát követi: a megjelenítőt befelé lehetne összecsukni. Ha minden igaz, egy-egy apró kivágás biztosítaná a beszélgetési és multimédiás hangátvitelt, míg a mikrofonok és az antennák rejtve maradnának. A formatervezési minta hajlatható áramköri lapkákat vetne be, plusz egy-egy mágnes biztosítaná, hogy összecsukás után az eszköz ne nyíljon szét túl könnyen.

Renderkép az LG frissen elfogadott formatervezési mintája alapján
Renderkép az LG frissen elfogadott formatervezési mintája alapján (forrás: Let's Go Digital) [+]

Például akkor, ha valamilyen furcsa megfontolásból a tulajdonos különleges LG ketyeréjét az ingzsebére tűzné, de hát miért ne? A leírás szerint a kijelző széthajtáskor automatikusan bekapcsolna, összecsukáskor pedig értelemszerűen ki. A koncepció a hátlapon, azaz összecsukva kívül képzeli el a kamera elhelyezését. A formatervezési minta teljes szövege és a további ábrák itt tekinthetők meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

  • LG G Flex 2 - (sz)ívlapát

    A második ívelt telefonja sokkal jobban sikerült az LG-nek, mint az első, pedig az sem volt rossz. Most viszont elvileg minden tényleg a helyére került, a végeredmény impozáns, de nem tökéletes.

  • 2017-re ígéri az LG a hajtogatható mobileszközöket

    Évről évre hallani, hogy hamarosan összehajthatjuk mobileszközünk kijelzőjét, azonban az ilyen termékek még mindig évekre lehetnek a piacra kerüléstől.

  • LG G Flex - igazi atléta

    A dél-koreai gyártó termékének hat hüvelykes OLED kijelzőjét felülről lefelé hajlították meg, az eredmény pedig elképesztő lett, ráadásul az üzemidő átlagon felüli és a rendszer is villámgyors.

Hirdetés