Az N97 hibáiról beszélt Anssi Vanjoki

Míg a legtöbb gyártó csak szuperlatívuszokban tud nyilatkozni saját termékeiről, addig Anssi Vanjoki, a Nokia Marktes ügyvezető igazgatója az All About Symbian számára adott interjú során őszintén beszélt az Nseries N97 piaci bevezetése során elkövetett hibákról, a szoftveres és a hardveres platform gyengeségeiről, valamint a túlságosan is későn kiadott javítócsomagról. Az ügyvezető állítása szerint cége tanult az esetből és a Symbian^3 alapú készülékek megalkotásakor egy olyan minőségbiztosítási modellt vezettek be, mely révén a kiemelkedő felhasználói élmény és a stabil működés biztosítható lesz.

A tavaly nyáron piacra dobott Nokia N97 pénzügyi téren ugyan hozta az elvártakat, ám a kiforratlan szoftvere a vevők számára komoly csalódást okozott, melyet a cég azonnal orvosolni próbált ám az egyes hibák javítása egyre nagyobb problémákat szült, mely tovább rontotta a készülék hírnevét. A nemrég kiadott 20-as, majd 21-es firmware végre kellően stabilnak tűnik, melyet egyébként nem csak a Nokia mérnökei ellenőrizek, hanem a hivatalos kiadása előtt Norvégia lakossága számára is elérhető volt, akik visszajelzéseikkel segítették a szoftver finomhangolását.

Vanjoki szerint a probléma gyökerei azonban ennél sokkal messzebre nyúlnak, hiszen a szoftveres és hardveres platformot túlságosan is régóta próbálták bővíteni és piacon tartani, miközben a kategóriával szemben támasztott igények teljesen megváltoztak. A Symbian^3 alapú eszközök esetén azonban nem csak a kezelőfelület lesz sokkal frissebb, de teljesítmény terén is minőségi változásra lehet majd számítani, hiszen az új multitouch platform számára fejlett grafikus gyorsító és lényegesen gyorsabb processzor is rendelkezésre áll majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

  • Videón a Symbian^3 kezelőfelület

    Multitouch támogatást, több készenléti kijelzőt, egykattintásos vezérlést, hardveres grafikus gyorsítást, teljes HD megjelenítést, kinetikus görgetést és előképeket is felvonultató feladatkezelőt kínál a Nokia új Symbian^3 kezelőfelülete.

  • Új N97 és N97 Mini firmware érkezett

    Új szoftvert kaptak a finn gyártó érintőkijelzővel szerelt QWERTY csúszkái.

  • Ingyenes Ovi Maps Nokia N97-re

    Mostantól a Symbian Series 60 Touch alapú Nseries N97-re is elérhető a finn óriás ingyenes navigációs alkalmazása.

  • Nokia N97 mini - a kisebb jobb

    A Nokia N97 kisebb testvére szinte ugyanazt tudja, mint bátyja, csak éppen három hónap alatt teljesen kiforrottá vált.

Hirdetés