Az Oppo Reno 8 lehet az első Snapdragon 7 Gen 1-es készülék

A Qualcomm új középkategóriás szettje az Oppo Reno 8-ban debütálhat, de vannak hírek arról is, hogy Dimensity lapkával szerelik fel az új Renót.

Alig érkeztek meg az Oppo Reno 7-ek Magyarországra, a Digital Chat Station oldalán már az Oppo Reno 8 a téma. (Jó, tudom, hogy nincs a kettő között közvetlen összefüggés.) Egy korábban kiszivárgott renderkép alapján a OnePlus 10 Pro csúcsmobilra nagyon hasonlító Reno 8-ról azt írják, hogy Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1-et vagy MediaTek Dimenisty 8000/8100-et kap majd, mellé pedig érkezik a középkategóriába is a Find X5 Próban debütált MariSilicon X ISP, aminek a neve továbbra is rendkívül hülyén hangzik magyarul.

Állítólag ez lesz az Oppo Reno 8 dizájnja.
Állítólag ez lesz az Oppo Reno 8 dizájnja. (forrás: Weibo) [+]

A lap információi szerint az dönti el, hogy milyen processzor dolgozik majd a Reno 8-ban, hogy melyik régióban kerül forgalomba. A Snapdragon 7 Gen 1 CPU-ja a pletykák szerint négy Cortex-A710-es magot és négy Cortex-A510-es magot használ majd, mellé pedig egy Adreno 662-es GPU-t. A MediaTek Dimensity változatokat a 8000 vagy a 8100-as lapka hajtja majd, ezek A78 és A55 processzormagokat használnak az új Mali-G610 GPU-val.

A Let's Go Digital renderképei az Oppo Reno 8-ról.A Let's Go Digital renderképei az Oppo Reno 8-ról. A Let's Go Digital renderképei az Oppo Reno 8-ról. (forrás: LetsGoDigital) [+]

A telefont várhatóan a jövő hónapban mutatják majd be Kínában, a pletykák szerint 6,55 hüvelyk átmérőjű FHD+ felbontású OLED kijelzőt kínál majd, ami 120 Hz-en képes frissülni. A főkamera 50 megapixeles felbontású lesz, a Sony IMX766 szenzort használva. Mellé egy 8 megapixeles ultraszélest és egy 2 megapixeles segédkamerát jósolnak, előre pedig egy 32 megapixeles egységet a szelfizéshez. Az akkumulátor a pletykák szerint 4500 milliamperórás lesz, tölteni pedig 80 wattal lehet vezetéken keresztül a gyári töltővel és adapterrel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés