Az S10 lendített a Samsung megcsappanó bevételein

A végleges pénzügyi jelentés megerősíti az előzetest: tavaly jobban indította az évet a Samsung minden üzletágat egybevéve, viszont az S10 család megtolta a mobilos bevételeket.

A Samsung április eleji, előzetes pénzügyi jelentése előrevetítette, hogy 2019 első három hónapját figyelembe véve jócskán visszaesett az árbevételi és a nyereségi mutató, amit a véglegesített jelentés is megerősít. Az 52,4 billió koreai won összesített árbevétel azért nem rossz (13 billió forint), de az utána maradó működési nyereség 6,2 billió wonja (1,53 billió forint) már messze nem csillog olyan fényesen, mint a tavalyi 15,64 billió.

Samsung Galaxy S10+, S10 és S10e
Bár az első negyedévben mutatkozott be, a Galaxy S10 széria leginkább a második három hónap mutatóit lendítheti fel [+]

A Samsung a memóriaüzletágat okolja, ugyanakkor aláhúzza, hogy az első negyedévben még épp csak polcokra kerülő Galaxy S10 család egyből fellendítette a mobilos eladásokat és bevételeket. A szegmens 27,2 billió won árbevételre és 2,27 billió won nyereségre tett szert úgy, hogy világszerte csökkent az érdeklődés az okostelefonok iránt. A Samsung kapcsolódó nyeresége is visszaesett 2018 elejéhez viszonyítva, ám a profitok nőttek 2019 utolsó három hónapját figyelembe véve, és az S10 család (a második negyedévben piacra került 5G-s modemmel egyetemben) leginkább a következő három hónap mutatóit dobhatja fel.

Előzmények

  • Hatalmas visszaesésre számít a Samsung

    Az árbevétel az első negyedévben valamelyest, az üzemi nyereség viszont drasztikusan visszaesett a Samsung előzetes pénzügyi jelentése szerint.

  • Négy készülékkel jött meg a Galaxy S10

    A szokásos S10 és S10+ páros mellett akad egy 5G-s verzió is, de a legütősebb az S10e lehet, főleg azért, mert kompakt, mégis erős.

Hirdetés