Az univerzumot fényképezné a Galaxy S11

Hubble kódnéven készül a jövő évi Samsung csúcsmobil zoomegysége az eddigi információk szerint is komolyan előrelépő kamererendszeren belül.

A holland GalaxyClub úgy hallotta: periszkópos kamerarendszert tesztelget a Samsung a jövő évi mobilokba, és az ötszörös optikai nagyítást lehetővé tevő egység Hubble kódnéven fut. Edwin Hubble a Tejútrendszeren kívüli galaxisokat felfedező amerikai csillagász volt, a Hubble űrtávcső pedig a föld körül keringő, az univerzum távoli szegleteit is vizsgáló műhold. Azt már a P30 Pro esetében is láthattuk, hogy ha a periszkópos rendszer digitális zoommal párosul, akár a holdunkat is lencsevégre lehet kapni, így nem véletlen a Samsung névválasztása.

Mindez kellemes adalékanyag a tegnapi hírhez, miszerint a Galaxy S11-ek megkaphatják a 108 megapixeles ISOCELL Bright HMX szenzor második generációját. Mint az fent, a Mi CC9 / Mi Note 10 kameraegységeit tenyérbe véve látszik, az 1/1,33"-es szenzor kiemelkedően nagy méretű, legalábbis a mobilok között. Meglepő volna, ha az ultraszéles egység nem lépne előre, bár erről egyelőre még nem pletykálnak.

A Galaxy S11 hátlapi kameraelrendezése a PhoneArena elképzelései szerint
A Galaxy S11 hátlapi kameraelrendezése a PhoneArena elképzelései szerint [+]

A PhoneArena által megalkotott renderképen a három eltérő látószög mellett mindenesetre ott van még a 3D-s mélységérzékelő rendszer, a LED villanó és pár szenzor. Ezek a koncepcióképek egyelőre persze még saját kútfőből valók, ám nyakunkon a tél, és várhatóan a remélhetőleg sok hóval tarkított évszak végén jön a Galaxy S11 család – addig pedig az egyre kézzelfoghatóbb kémhírek és kémfotók.

Azóta történt

Előzmények

  • 12032 x 9024 pixel, maradhat?

    Máris megtekinthető a Mi CC9 Pro / Mi Note 10 első 108 megapixeles fotója – a pletykák szerint a Galaxy S11 is ilyen főkamerával érkezik.

  • Samsung Galaxy Rétestészta S11?

    Lassan érlelődnek a feltételezések a Samsung jövő évi csúcsszériájával kapcsolatban; most a képarány került terítékre.

  • Bemutatkozott a 108 megapixeles ISOCELL

    A témában jártasak már a címből tudhatják, hogy a Samsung mutatta be az új kameraszenzort, de ami igazán érdekes, hogy kivel dolgoztak együtt a fejlesztésen.

Hirdetés