Hirdetés

Bada alkalmazások: Need For Speed Shift

Ötvenezer letöltést ad a Samsung és az Electronic Arts ingyen. Egy ideig csak a brit alkalmazásboltból, mostanra itthonról is elérhető a Need For Speed Shift, nem kell trükközés, nem kell KIES hozzá, amivel át lehetne állítani a lokációt. Hely viszont kell neki, én bizony törölgettem masszívan az alkalmazásaim közül, de egyelőre az NDrive és a NomZero mellett csak az elemlámpára van szükségem, úgyhogy nem vágott a földhöz ez sem.

diszkrét logóval indul a játék
diszkrét logóval indul a játék

Arra viszont már nagyon kíváncsi voltam, hogy mit nyújt a Need For Speed bada rendszeren, mert az Asphalt5 (ez a gyári app) elég jópofa volt. Régóta elvesztettem már a fonalat PC-n és a többi platformon is, Need For Speed 1-2-3-4, Porsche, Hot Pursuit... talán ideág még képben voltam, de igazából ez nem is fontos. A Need For Speed elvileg egy baromi jó arcade jellegű autóverseny, csúcs verdákkal, változatos pályákkal és persze akkor sem lesz totálkáros a kocsi, ha szemből egy Nohab, hátulról pedig egy platós IFA tol meg minket egyszerre. Nem szimulátor ez, csak eszetlen száguldás.

Ehh... csak egy Golf...
Ehh... csak egy Golf...

Letöltés és elindítás után nem kell sokat bolyongani a menüben, egyből az utcán vagyunk egy fehér BMW-ben, s gyorsan elsajátítjuk az alapvető dolgokat: irányítás a telefon döntögetésével, fék bárhol egy érintés-nyomvatartás, drift egy gyors kormánymozdulat, nitro pedig akkor tolható, ha van raktáron. Ennyi, innentől a kezünkben a sorsunk - és a volán.

A japán verda jobban fekszik
A japán verda jobban fekszik

Rookie fokozaton a kocsi magától lassít, nekünk csak az irányt kell tartanunk. Kezdőtőkénkből vagy egy Golf GTI, vagy egy Mazda RX8 vásárolható meg, aztán mehetünk Chicagoba versenyezni. Hétféle próba van, körverseny, sprint, idő ellen, drift, meg még ezek extrái (egy körön át vezessük a mezőnyt, mienk legyen a leggyorsabb kör). Ha sikeresen helytállunk, akkor zseton és XP a jutalmunk, előbbivel fejleszthetjük a verdát (esetleg vehetünk másikat), utóbbival szinteket lépünk, új kocsik és pályák kedvéért.

Kesztyűt rajzolni meg kéne tanulni...
Kesztyűt rajzolni meg kéne tanulni...

Kész, ennyi, nem kell tovább ragozni. A szoftver röccenésmentesen fut, többféle kameranézet van, a hangok szerintem kissé bénák, de a látvány rendben van. Chicago nekem kicsit élettelen volt, de mindent ne akarjunk már egy telefontól... a Need For Speed Shift nulla pénzért cserébe igencsak az ajánlható kategóriába tartozik. Pedig nincs benne multiplayer üzemmód, nekem egyedül ez hiányzott.

Ezért vastagon jár a bónuszpont, a kis sárgát pedig elimináltam
Ezért vastagon jár a bónuszpont, a kis sárgát pedig elimináltam

Azóta történt

Előzmények