Hirdetés

Bada blog: A Wave 3 adatkommunikációs képességei

A mai bejegyzésben a Samsung Wave 3 adatkommunikációs frissítéseit vesézzük ki. Mivel az említett készülék az első olyan telefon, amely a bada rendszer 2.0-s verzióját futtatja, így több, a platform számára eddig idegen adatkommunikációs szabványt is támogat.

A fém készülékház alatt egy négynormás GSM-modul (850/900/1800/1900 MHz) lapul, az UMTS-egység pedig kétsávos (900/2100 MHz). Mint az előző Wave készülékekben, a Wave 3-ban is elérhető a HSPA. A telefon HSDPA-n keresztül 14,4 Mbps sebességű letöltésre, HSUPA-n pedig 5,76 Mbps sebességű feltöltésre képes; természetesen ezek csak elméleti értékek, a gyakorlatban általában ennél nem sokkal, de kisebb sebességre számíthatunk.

A WiFi-támogatás terén is komoly előrelépésekkel számíthatunk. A telefonban található modul a 802.11b/g/n szabványokat támogatja, emellett WPS-alapú (WiFi Protected Setup) kapcsolatfelépítésre és DLNA-ra is képes, valamint virtuális magánhálózatokhoz (VPN) is csatlakozhatunk. Az internet megosztása eddig sem volt újdonság, a Wave 3 is képes szórni az internetet, egyszerre maximum három eszköznek szolgáltathatunk kapcsolatot. Emellett a köztes egység (általában router) kikerülésével, WiFi direct segítségével is csatlakozhatunk az azt támogatható eszközökhöz.

Természetesen a Bluetooth-modul sem maradhatott ki a telefonból, a 3.0-s szabványt támogató chip A2DP- és EDR-alapú kapcsolatok kezelésére is képes. A bada 2.0 egyik újdonsága az NFC-támogatásban jelentkezik, ennek megfelelően a telefon is rendelkezik ilyennel. A szokásos fizikai aljzatokat is megtaláljuk a készüléken, a 3,5 milliméteres és a microUSB-csatlakozó is az alsó oldalra került. A számítógéphez a Kies szoftverrel is csatlakozhatunk, melyet vezeték nélküli, a WiFi-hálózatot kihasználó módon is megtehetünk.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények