Hirdetés

Bada blog: Angry Birds helyett

Az Angry Birds nevű játék iOS-en és androidon óriási slágerré vált, a rajongótábora nagyon kevés idő alatt óriásira nőtt. Mára már a játék karaktereiről formázott hangszórókat és plüssállatokat is lehet kapni. A játéknak megjelent egy badás megfelelője is, amelyet nem a mérges madarakat fémjelző Rovio, hanem a Starwind Games névre hallgató fejlesztőcsapat rakott össze. Ettől függetlenül maga az alkalmazás rengeteg dolgot vesz át az Angry Birds-től, a két játék nagyon sok hasonlóságot tartalmaz.

A játéknak van egy rövid története is. Mint az a címben is szerepel, mi a békák oldalán szállunk harcba, a cél a gonosz hódok legyőzése. A rágcsálók ugyanis rossz helyre építették a gátjukat, aminek következtében hőseink lakóhelye, azaz a mocsár kiszáradásra van ítélve. A brekegő hadsereg tehát harcba száll, a varangyok pedig saját testi épségüket nem kímélve, kamikáze módon egy ágyúval bombázzák a hódok főhadiszállását.

A harc 81 pályán keresztül zajlik, a hódokat a mocsártól egészen a városig kell űznünk. A történet előrehaladásával párhuzamosan egyre nehezebbek lesznek a pályák, mi viszont újabb és erősebb békafajtákkal gazdagodunk. A kőből, fából és dinamitból álló épületek lezúzásában sok esetben muszáj a fizikára támaszkodnunk. A grafika szép, a hangok kellemesek, ám ezen a két fronton véleményünk szerint az Angry Birds jobban teljesít. A Battle Frogging viszont már az elejétől kezdve érezhetően nehezebb, így talán több kihívást is tartalmaz. A majdnem 26 MB méretű játékot ezen a linken érhetjük el, az alkalmazás minden badát futtató készülékre letölthető.

dr. Kind

Azóta történt

  • Bada blog: Sparkle bemutató

    Ma egy ügyességi játékot nézünk meg, melyben színes golyóbisokat kell lövöldöznünk az üdvösséghez.

Előzmények