Befejeződött a Fitbit akvizíciója

Az Igazságügyi Minisztérium trösztellenes osztálya még vizsgálja az üzletet, de a Google szerint rendben lezajlott az tranzakció.

A Google hivatalos közleményben jelentette be, hogy a két éve bejelentett egyesülés megtörtént, a Fitbit a Google tulajdonába került. Tim Osterloch, a vállalat rangidős alelnöke örömmel jelentette be, hogy az akvizíció lezárult és személyesen is üdvözli a Fitbit csapatát a fedélzeten. A Google már másfél éve is hangsúlyozta, hogy az elsődleges prioritás a hordható okoseszközök, illetve aktivitáskövetők fejlesztése és a Fitbit gyakorlatára tartanak igényt a készülékgyártás területén, nem a közel 29 millió aktív Fitbit felhasználó adataira.

Fitbit Sense
Fitbit Sense [+]

A Google ismét ígéretet tett arra, hogy a felhasználók adatait nem fogják reklámcélokra felhasználni, a felhasználók pedig eldönthetik, hogy adataikat továbbra is a Fitbit fiókjukban kívánják-e tárolni vagy megosztják harmadik féllel, ami akár a Google Fit alkalmazás is lehet. Az Egyesül Államok Igazságügyi Minisztériuma ugyanakkor még vizsgálja az akvizíciót. A Trösztellenes divízió egyelőre nem hozott döntést arról, hogy szükség van-e intézkedésre, de vizsgálják, hogy a Fitbit Google általi akvizíciója károsíthatja-e a versenyt és a fogyasztókat az Egyesült Államokban.


[+]

A Google reagált az Igazságügyi Minisztérium nyilatkozatára, az állásfoglalást az Android Authority közölte. A Google együttműködött a hivatallal a 14 hónapos eljárás során, aminek határidejét nem hosszabbították meg és hatósági kifogás nélkül zárult le, ezzel együtt továbbra is együttműködnek a Minisztériummal. Addig is folytatják a Google egyes funkcióinak, például a Google Asszisztens integrálását a Fitbit eszközökbe.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés