Befutott a Galaxy A6 és az A6+

Az egyik HD+, a másik FHD+ Infinity Display panelt kapott, szerencsére friss Androiddal a fedélzeten. A nagyobbik modell dupla kamerát visel a hátlapon.

Lehullott a lepel a középkategóriába szánt Galaxy A6 párosról, és egy dolog egyelőre nyilvánvaló: aki az A3-féle apró modellek kedvelője, továbbra is várnia kell egy kávamentes, mini Samsung mobilkészülékre. A Galaxy A6 5,6"-es HD+ panelt rejt az Infinity Display Super AMOLED fajtából (720 x 1480 pixel), mindezt pedig 149,9 x 70,8 x 7,7 milliméteres házban teszi, amivel nagyjából a Galaxy S9 paramétereit ismétli. Ilyen formán pedig könnyű lesz egy kézzel átfogni, a képernyő tetejét viszont problémás lehet a mobilt tartó kézzel elérni.

A Samsung Galaxy A6
A Samsung Galaxy A6 [+]

A fekete, arany, kék és levendulaszínben elérhető A6 nem pontosított, legfeljebb 1,6 GHz-es ketyegő, nyolcmagos SoC-t rejt, kiszereléstől függően 3/32 vagy 4/64 GB-os RAM/tárhely kombinációban, microSD bővítési lehetőséggel. Az akkumulátor 3000 mAh-s. Az A6 mindkét oldalára 16 megapixeles kamera került, igaz, autofókuszra csak a hátlapi modul képes, amihez egyébként f/1,7-es rekeszértékű optika jár.

A Samsung Galaxy A6
A Samsung Galaxy A6 [+]

Mindkét modell fel lett szerelve a gyártó ismert kameraszoftverével, az Android 8.0-n alapuló Samsung Experience felület az ujjlenyomatos védelem mellett pedig arcalapú azonosítást és Bixby funkciókat is kínál. Közös a 802.11a/b/g/n típusú WiFi két csatornán, a Bluetooth 4.2, a microUSB csatlakozás és a GPS, GLONASS és BeiDou műholdakat használó navigációs modul. A mobilinternet akár Cat.6-os rátával is folyhat megfelelő hálózaton.

A Samsung Galaxy A6+
A Samsung Galaxy A6+ [+]

A Galaxy A6+ a nagyobbik modell 160,2 x 75,6 x 7,9 milliméterével és 6"-es FHD+ paneljével (1080 x 2220 pixel), amivel még a Galaxy S9+-nál is méretesebb, bár valamennyivel vékonyabb. Ezúttal 24 megapixeles előlapi és dupla hátlapi kamerarendszer jár. Az utóbbi egy 16 megapixeles, autofókuszos modult kínál (f/1,7), egy 5 megapixeles, fixfókuszos társsal megtámogatva (f/1,9), bokeh és különleges fókuszeffektekkel. Audio oldaláról a Dolby Atmos támogatás a közös, és persze a 3,5 milliméteres fülhallgató-kimenet.

A Samsung Galaxy A6+
A Samsung Galaxy A6+ [+]

Az A6+ nem csak méretesebb, hanem a legfeljebb 1,8 GHz-en ketyegő, nyolcmagos SoC-nek hála erősebb is kisöccsénél, akkumulátora 3500 mAh-s. A szín- és tárhely kombinációk megegyeznek. A páros hazai elérhetőségéről egyelőre nincs információnk, a két modell mindenesetre több európai, ázsiai és latin-amerikai piacon is megvásárolható lesz május elejétől, amit a dél-koreai, az afrikai és a kínai megjelenések követnek. Németországban a Galaxy A6-ért 310 eurót, az A6+-ért pedig 370 eurót kérnek el.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés