Befutott az Android 10 a Xiaomi Mi A2-re

A Mi A3 egy hónap múlva frissül a Xiaomi ígéretei szerint.

Sokáig élt a remény, hogy az Android One szériás telefonok közel olyan gyorsan megkapják a legfrissebb Android főverziót, mint a Google referenciakészülékek, elvégre gyakorlatilag nem nyúlnak bele a gyártók a szoftverkódba. Ezzel szemben éppúgy hosszú hónapokat kell várni egy-egy generációváltásra, ám a jó hír az, hogy ami késik, nem múlik: a 2018-as Xiaomi Mi A2 korábban Android 9-re, most pedig Android 10-re váltott. A közzététel több lépcsős.

A Xiaomi Mi A2
A Xiaomi Mi A2 [+]

A legfrissebb Android One mobil a gyártótól persze a Mi A3, amely egyelőre ugyanazt az Android 9-et futtatja, amivel tavaly elstartolt. A Xiaomi India ugyanakkor ígéri: február közepén ez is megkapja a 10-es főverziót. A lényeg, hogy a premierre ne maradjon a kódban hiba, addig pedig azért az eggyel korábbi szoftverrel is el lehet lenni.

Azóta történt

Előzmények

  • Xiaomi Mi A3 – egy csepp ellentmondás

    Fura egyveleg a harmadik Android One rendszerű Xiaomi, ami tripla kamerát kínál hátul jófajta üzemidővel, ám csak HD kijelzővel és eggyel régebbi Androiddal, mint ami egy kínai Redmin fut.

  • Xiaomi Mi A2 - fejlődött is, meg nem is

    Továbbra sem kompromisszummentes a Xiaomi-féle Android One mobil, de számos ponton fejlődött, remek ár/érték aránya pedig elvitathatatlan.

  • Xiaomi Mi A2 Lite - annyira nem lite

    A Xiaomi Android One sorozatának második generációja a szerényebb kivitelben, a Mi A1 hardverével, de modern formatervvel és nagyobb akksival. Előbbi viszont (sajnos) szenzorszigetet is jelent.

Hirdetés