Befutott az Armor 5, az első szenzorszigetes strapamobil

Az uleFone számos szenzorszigetes készüléket kiállított az idei Mobile World Congressen, persze egy-egy friss bemutatótól a piacra kerülésig sokszor hosszabb idő is eltelik, a szemre igencsak meggyőző T2 Pro érkezesére például még mindig várni kell. Viszont Barcelonába kézbe tudtuk venni, és nemsokára megkaparintható lesz az Armor 5, ami a gyártó szerint a világ első notchos strapamobilja.


[+]

Az Armor 5 a műfajnak megfelelő, robosztus méreteket kapott: 158,3 x 76 x 12,6 milliméteres és 228 grammot nyom a mérlegen. Ehhez jól passzol méretes, 5000 mAh-s akkumulátora, ami nem cserélhető. Az 5,85"-es, 18,9:9 arányú, 720 x 1512 pixeles megjelenítőt Gorilla Glass 4 védőüveg borítja, a készülékház pedig IP68-as minősítést kapott.


[+]

A phablet a gyártó szerint ki kell bírjon egy órát 1,5 méteres vízoszlop, illetve egy napot egyméteres öntött betonréteg alján, sőt: úszni is el lehet vinni. A hangszórók, a kimenetek és a kamerák természetesen védettek a portól és a víztől. Ütés- és rázkódásálló védelemről a gyártó ugyanakkor nem beszél, az akrilburkolat mindenesetre szívósnak tűnik, és az uleFone szerint jól állja a karcokat.


[+]

Az Armor 5-öt a nyolcmagos, 2 GHz-es MediaTek Helio P23 hajtja meg, 4 GB RAM és 64 GB-os tároló társaságában. Adott a bővítési lehetőség microSD kártyával, illetve a két nanoSIM foglalat, a hazai LTE sávok támogatásával (B1/3/7/8/20). A Bluetooth 4.0-s, a kétcsatornás WiFi 802.11a/b/g/n típusú, az USB pedig 2.0-s, Type-C foglalattal és OTG-vel. Adott az NFC és az Android Pay támogatás is, illetve a 3,5 milliméteres fülhallgató-kimenet, AW8736 audio chippel megtámogatva.


[+]

A hátlapi, ujjlenyomatos védelem mellett (0,1s) az Armor 5 arcalapú feloldást is kínál (0,2s) Android 8.1 Oreón alapuló szoftverfelületében, az utóbbihoz a 8 megapixeles előlapi kamera működése is szükséges (a modul szoftveresen 13 megapixelre skáláz fel). A hátlapra 13 + 5 megapixeles modul került bokeh móddal (a rendszer 16 megapixelre skáláz). A vegytiszta Androidhoz közelálló felületen egy sor eszköz elérhető, a vízszintezőt, a zseblámpát, az iránytűt, a nagyítót, a vonalzót és hasonló extrákat beleértve.


[+]

A phabletet nem csak kábelesen lehet tölteni (5V / 2A), a 10 wattos, vezetékmentes Qi gyorstöltés is adott. A kék vagy fekete hátlappal burkolt telefon további terhek előtt 70 ezer forintért helyezhető kosárba, a teljes specifikáció itt olvasható. Az értékesítés elővételben augusztus 6-án indul.

Azóta történt

  • uleFone X - te mit parodizálsz?

    Lehet, hogy a főhajtás volt a cél, ám az óriásbevágást kínáló uleFone X inkább az iPhone X klónozás kifigurázása, avagy útmutató, hogyan ne másoljunk.

Előzmények

Hirdetés