Befutott az Oppo új fülhallgatója is

Az Oppo Find X5 és X5 Pro telefonok mellett a kínai cég bemutatta az Enco X2 TWS-t.

199 eurós árával az Oppo Find X5 okostelefonok mellett ma bemutatott Enco X2 TWS fülhallgató nem nevezhető olcsónak. Az árért cserébe koaxiális, kettős meghajtós kialakítást kapunk, az Oppo szerint “stúdióhangzással”: az első egy 6 milliméteres, négy mágnesből álló síkmembrán 20 Hz és 40 kHz közötti frekvencia átvitellel, dedikáltan a magas hangokért, a második pedig egy 11 milliméteres dinamikus meghajtó a többiért. A hangszóró érzékenysége 118 dB @ 1 kHz, a Bluetooth 5.2-n keresztül támogatott kodekek pedig az LHDC 4.0 (állítólag 900 kbps rátával), az AAC, valamint az SBC. A hangzás beállításában a dán hangfalgyártó Dynaudio volt az Oppo partnere. A késleltetés a gyártó laboratóriumi tesztjei szerint 94 ms a Find X3 Pro okostelefonnal.

A fülhallgatók és a hordozásukhoz használható töltős tok.
A fülhallgatók és a hordozásukhoz használható töltős tok.

Természetesen ezért az árért már jár az aktív zajszűrés egy in-ear fülhallgató esetén, az ANC 45 dB maximális mélységig és 4 kHz-es maximális hullámhosszig képes a hangokat megfogni, állítja az Oppo. Az ANC több módban használható (erős, közepes, gyenge, átengedő, beszédhang erősítő), hívás közben három mikrofon és AI dolgozik a fülhallgatót használó hangjának megfelelő felvételéért és továbbításáért, valamint dedikáltan a szél hangjának kiszűréséért.

Így néz ki az Enco X2 négymágneses magassugárzója.
Így néz ki az Enco X2 meghajtója. (forrás: Oppo) [+]

Az akkumulátoros üzemidő terén 5 órányi zenelejátszást ígér a gyártó erős ANC-vel LHDC-t használva, 5,5 órát AAC-n. Ha nem kell az aktív zajkioltás, akkor 6,5 és 9,5 órára is kitolható az üzemidő. Ennek a biztosítéka fülhallgatónként az egy-egy 57 milliamperórás energiacella, a tok 566 milliamperórás akkut rejt magában. A fülhallgatók teljes újratöltése egy órát, a tok feltöltése az USB-C kábelen vagy QI vezeték nélküli töltőn keresztül 90 percet vesz igénybe.

Fekete és fehér színben elérhető a termék, a műanyag bölcső kerámia hatását kelti, állítja a cég.
Fekete és fehér színben elérhető a termék, a műanyag bölcső kerámia hatását kelti, állítja a cég. (forrás: Oppo) [+]

Fülhallgatónként 4,7 gramm súlya van az Enco X2-nek, a tok 47 grammot nyom. A fülesek IP54 szabvány szerint bírják a nedvességet, lehet bennük edzésre menni. Sőt, vlogot rögzíteni is érdemes lehet vele, mondja az Oppo, ugyanis a fülhallgatók támogatják a Dolby Audio új binaurális rögzítési rendszerét. Van gyors csatlakozás Androidon, valamint egyszerre két eszközt is képes kezelni a fülhallgató, a HeyMelody nevű alkalmazással pedig lehetőséget biztosít arra, hogy a fülünkhöz legjobban illően igazítsuk be a hangzást.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés