Befutott a második és utolsó Android 7.1.1 fejlesztői béta

Az Android 7.0 a nyáron elstartolt, és részletesen beszámoltunk számos újdonságáról, egyik-másikat viszont csak az eleve 7.1-et futtató Google Pixel segítségével tudtuk megismerni, mert bizonyos dolgok az első Nougat kiadásból kimaradtak. Aztán befutott az első komolyabb update, a 7.1.1 fejlesztői változata a béta program résztvevői számára, és megmutattuk olvasóinknak a keresés a képernyőn, az intelligens tárhely vagy a hosszú érintésre felugró app shortcuts funkciókat, a döbbenetesen eredeti, újraindítás opcióról nem is beszélve.


[+]

A pár órája befutott második Developer Preview lényegi változásokat nem hozott, inkább a decemberre tervezett kiadás tulajdonképpen megegyező, elvileg bug mentes változataként az a funkciója, hogy a tesztelők felfedezzék az esetleg mégis bent ragadt hibákat, a fejlesztők pedig stabil rendszerverzióval tesztelhessék a legújabb API-kra írt alkalmazásaikat. A Nexus 6P, az 5X és Pixel C mellett a Nexus 9 is csatlakozik az Android Beta Programhoz, a képfájlok letölthetők és OTA-n is folyamatosan érkeznek. A 7.1.1-et az újabb Nexus mobilok és a Pixelek várhatóan heteken belül megkapják, immáron végleges formában.

Előzmények

  • Google Pixel - más közönségre képpontosít

    Teljesen új filozófiával lépett elő valódi mobilgyártóvá a Google, ám a márkaterméket nem az ökoszisztémájából kiragadva lenne érdemes értékelni, főleg nem itthon.

  • Az Android 7.1.1 újdonságai

    A Nexus 6P-re kijött fejlesztői rendszerváltozat segítségével körbejárjuk, mire lehet az év végén érkező, első nagy Android Nougat frissítésben számítani.

  • Meghalt a Nexus, éljen a Pixel!

    Új névvel és divatmajmoló formával kaphatók az idei Google mobilok. De hogy jutottunk el a Nexus 4 piacrengető árazásától a több százezres Pixelekig, és mi jár a mesterséges intelligencia fejében?

  • Android Nougat rendszerbemutató

    Kivesézzük a legújabb zöld robotos verzió minden csínját-bínját, beleértve az osztott képernyős elrendezést, az újfajta értesítéseket és a fájlszintű titkosítást.

Hirdetés