Belehalhatnak az Android 11-be a Xiaomi Mi A3 modellek

A január másodikán kiadott frissítés súlyos problémát okozhat, kivételesen semmiképpen nem ajánlott a frissítés.

Valami nagyon félrement a Xiaomi Mi A3 Android 11-es frissítésével, pedig a gyártónak még a MIUI legújabb verziójával sem kellett fáradnia, tekintve, hogy a széria gyári Android felületet futtat. A frissítés január másodikán érkezett meg egyes készülékekre, de a nemzetközi szoftververzió sérült, számos készüléket teljesen használhatatlanná tett.

Úgymond téglásította (bricking) a telefont. A felhasználók a világ minden tájáról, többek között Indiából és Dél-Európából (Olaszország, Görögország) is jelentettek problémát, vagyis konkrétan azt, hogy teljesen halott a készülék az 1,4 GB-os csomag telepítését követően. A Xiaomi már felfüggesztette a hibás rendszerverzió elérhetővé tételét és a hivatalos közlemény szerint dolgozik a problémán. És természetesen nagyon sajnálják. Arról viszont nem nyilatkoztak, mi a szándékuk azokkal a készülékekkel, amelyek egyelőre látszólag teljesen tönkrementek a szoftverhiba miatt. Ha valakinek esetleg itthon is jelzett a készülék, kivételesen semmiképpen ne frissítsen, a Xiaomi pedig tájékoztatni fogja a felhasználókat a teendőkről.

Azóta történt

Előzmények

  • Xiaomi Mi A3 – egy csepp ellentmondás

    Fura egyveleg a harmadik Android One rendszerű Xiaomi, ami tripla kamerát kínál hátul jófajta üzemidővel, ám csak HD kijelzővel és eggyel régebbi Androiddal, mint ami egy kínai Redmin fut.

Hirdetés