Belépő Asus lépett piacra

Senki ne zavarodjon bele, ez nem az az Asus ZenFone Live, ami már bemutatkozott. Tavaly előtt és három éve is. Csak név ugyanaz.

Az első Asus Zenfone Live 2016-ban mutatkozott be és az a lapkakészlet is, amit a gyártó az idei modellbe pakolt. A második ZenFone Live-hoz képest is alig történt változás, a harmadik Zenfone Live-hoz (L1) képest pedig inkább kisebb ráncfelvarrásnak tekinthető a Snapdragon 425-ös szett 430-ra, cserélték. De maradt 425-ös megoldás is (mindkettő 2016; 28 nm). A ZenFone Live, ami mögé legalább most odaírták, hogy L2, noha ez a negyedik ilyen nevű modell, két memóriavariánsban érhető el, amihez két különböző lapkakészlet és kamerakiosztás tartozik.

Már mindkét fajta központi feldolgozóegységhez 2 GB rendszermemória tartozik, a négymagos Snapdragon 425-ös megoldáshoz 16 GB belső memória és 8 megapixeles szimpla főkamera, míg a nyolcmagos Snapdragon 430 mellé 32 GB belső tárhely és 12 megapixeles kamera jár. Az előlapi kamera maradt 5 megapixel, de arcfelimserős. A kijelző se új: 5,5 hüvelykes, 18:9 arányú, HD IPS panel. A két nanoSIM mellett jut hely a microSD kártyának is. Jack és FM-rádió van, a WiFi 802.11b/g/n szabványt ismer, a Bluetooth pedig 4.0-s verziószámú. Az Android Oreóval bemutatott modellek szerény képességűek, mégsem Android Go rendszerrel dolgoznak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

  • Újráz az Asus ZenFone Live

    A gyártónak már volt egy ilyen nevű készüléke, ez viszont kifejezetten az élő közvetítésekre fókuszál.

  • Bemutatkozott az Asus Live

    A gyártó új, belépőkategóriás mobilja nem a Zenfone család tagja. Kapott egy visszafogott hardvert és egy műanyag készülékházat, viszont az ára a középkategóriába próbálja pozicionálni

Hirdetés