Belépő szintű telefont mutatott be az Oppo

Az A36 értékesítése Kínában indul, de felénk is felbukkanhat, akárcsak az elődmodellek.

Az Oppo a Find N kapcsán kapott az utóbbi időben világszerte figyelmet, ám most a paletta ellenkező végét frissítették a nemrég bemutatott A36-tal. Úgy fest, hogy ez lesz az Oppo belépő modellje 2022 első felében, és bár egyelőre csak Kínában lehet kapni január 14-től, de akárcsak a korábbi olcsóbb eszközök, ez is eljuthat Európába.


[+]

A trendekkel valamelyest szembemegy, hogy a kint 250 dolláros árfekvésű (közel 80 ezer forint) készülék nem tud 5G hálózatokra fellépni, hiszen egy Qualcomm Snapdragon 680-as chipset dolgozik a telefonban, ez van a konszern testvérmárkájánál is a Realme 9i-ben. Más szempontból is nagyon hasonló a két termék, a Full HD felbontású, 90 Hz-es képfrissítésű IPS kijelző itt egy hangyányit kisebb (6,65 inch), de a bal felső sarokba ütött szelfikamera helye nem változott, ám ezúttal csak 8 megapixeles felbontásra képes.


[+]

A hátlapon is csak két kamerát találunk: a fő modul 13 megapixelt szállít, mellette csupán egy 2 megapixeles mélységszenzor található a portrék érdekében. A RAM-mal nem spóroltak, enyhe túlzásnak tűnik 8 GB-ot beletenni egy ilyen készülékbe, a belső tárhely is a kategóriában szokatlanul nagyvonalú, hiszen 256 GB-os hellyel gazdálkodhat a felhasználó. Az akkumulátor 5000 mAh-s mérete vonzó, ám valamelyest árnyalja a képet, hogy csak 10 wattos töltéssel etethető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Hirdetés