Bemutatkozik a Sony Ericsson P910i

A Sony Ericsson bemutatta új smartphone-ját, a P910i-t, amely a telefon, a személyi adatkezelő (PDA), az e-mailkliens és a webböngésző funkcióit egyesíti magában.

A készülék több beviteli lehetőséget kínál: a lehajtható panel külső oldalán egy hagyományos telefongombsor kapott helyet, míg belül egy mini-billentyűzet könnyíti meg a szövegbevitelt. Ez utóbbi alternatívája a digitális ceruzával használható írásfelismerési funkció, de természetesen a T9-bevitel is adott. A menüben és a dokumentumokban, weboldalakon történő navigálást az öt irányba mozgatható JogDial gomb segíti.

Az okostelefon a biztonságos vállalati hálózati környezetekben is használható. E-mail-kliensként számos elterjedt levelezőrendszert támogat, így együttműködik az IntelliSync, a RIM Blackberry, a Smartner, az IBM, az Extended Systems, a Syncologic és a Seven termékeivel. A nagyobb tudás feltétele természetesen az, hogy a hardver is lépést tartson az erőforrásigényes alkalmazásokkal, így a P910i memóriáját 64 MB-ra növelték, és egy 32 MB-os Memory Stick Duo kártyát is mellékelnek hozzá. A smartphone tovább is bővíthető, legfeljebb egy 1 GB-os Memory Stick Duo Pro formátumú kártyát képes fogadni.

A P910i-n az okostelefonok vezető operációs rendszere, a Symbian OS 7.0-ás verziója és a UIQ grafikus felület üzemel, így alkalmazások tekintetében is széles választék áll rendelkezésre. Az Avantgo például offline böngészést, a Media Viewer hírekhez való közvetlen hozzáférést, míg a Promyzer valós idejű részvénykereskedelmet tesz lehetővé. A HP Runestone nevű szoftvere révén egy Bluetooth-kapcsolaton keresztül egyszerűen nyomtathatók hírek, képek vagy naptárbejegyzések. A készülékhez mellékelik a Wayfinder alkalmazást, amely – egy Bluetooth-GPS-vevő közreműködésével – a telefonból navigációs rendszert varázsol. Standard böngészőként az Operát telepíti a gyártó, amely a webes tartalmakat automatikusan a P910i képernyőfelbontásához igazítja. A Sony Ericsson P800-as és P900-as telefonjaihoz fejlesztett szoftverek a P910i-vel is kompatibilisek, újabb programok pedig egy beépített funkció révén közvetlenül is letölthetők különféle tartalomszolgáltatóktól.

A készüléket 262 ezer színű, 205x320 pixeles kijelzővel és VGA felbontású kamerával is ellátták, multimédiás képességeit pedig médialejátszója és játékfunkciója teljesíti ki. A PC-vel USB, infravörös, Bluetooth vagy SyncML kapcsolaton keresztül szinkronizálhatók az adatok. A három csatornás (GSM 900/1800/1900) telefon támogatja a GPRS és a HSCSD adatátviteli technológiákat is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés