Bemutatkozott a CAT S62 Pro

Továbbfejlesztett FLIR hőkamerával és fokozott strapabírósággal folytatódik a gyártó csúcs-szériája.

Továbbra is a Bullitt Group gyártja a CAT márkajelzésű mobilokat, az okosmobilokat S-szériába sorolják, a csúcsot pedig továbbra is a 60-as sorozat képviseli. A ma bemutatkozott CAT S62 Pro tehát jó eséllyel a közeljövőben megvásárolható legdrágább CAT készülék lesz, cserébe viszont remélhetőleg minden tudni fog, amit egy strapatelefontól elvárhatunk.


[+]

A készülék 5,7 hüvelykes kijelzőt kapott Full HD felbontással 18:9-es képarány mellett IPS technológiával, természetesen a kesztyűs és/vagy nedves kézzel történő kezelésre is gondoltak a fejlesztéskor, egyébként pedig Gorilla Glass 6-tal védik. A hardver egy teljesen egyszerű Snapdragon 660 (14 nanométer, 4 + 4 Kryo 260, 2,2 és 1,8 GHz-es maximumokkal, Adreno 512 GPU), de jutott bele 6 GB RAM és 128 GB-os belső tároló. A készülék Android 10-en fut, de érkezik rá a 11 is idővel, továbbá a gyártó állítása szerint hamarosan bekerül az Android Enterprise Recommended programba, és jönnek is majd rá a biztonsági frissítések, két évig 90 naponta, további 1 évig pedig elszórtan.


[+]

A hagyományos kamerákról nem lehet sokat beszélni, 12 megapixel jut hátra Sony szenzorral, dual pixel autofókusszal, elöl pedig egy 8 megapixeles kamerába lehet szelfizni vagy videotelefonálni. Az érdekesség nyilván az új hőkamerában rejlik: FLIR Lepton 3.5-ről beszélünk, 1440 x 1080 pixelre skálázott képpel (VividIR), -20 és +400 Celsius közötti mérési tartománnyal, 57 fokos vízszintes látószöggel, 9 állítható színpalettával, és akár 30 méteres távolságból történő felületi méréssel. Az MSX-rendszerrel a hőkamera a normál hátlapi kamerára, valós időben is rá tudja tenni a képet, így jobban láthatóvá válnak a körvonalak.


[+]

Az új MyFLIR Pro alkalmazás olyan, az adatok elemzését és összegzését segítő funkciókkal bővült, amik a professzionális, önálló hőkamerákra jellemzőek. Az alkalmazással többek között beállíthatunk izotermikus riasztást és riport segítségével elemezhetjük a rögzített értékeket. Az állandó hőmérséklet-figyeléshez egyedileg megadhatunk egy hőmérséklet-tartományt, és kérhetünk riasztást, ha a hőkép tárgya ebbe a tartományba esik. Használható például berendezések, munkagépek ellenőrzésekor, emelkedett testhőmérséklet kiszűrésére vagy akár kerti sütés közben.


[+]

Strapabírósági szempontból természetesen beszélhetünk víz- és porállóságról (IP68), továbbá bizonyos MIL-STD 810H sztenderdeknek is megfelelt, 1,8 méterről acél felületre is lehet ejteni várható probléma nélkül. TPU, gumírozott hátlapja masszív fogást biztosít, általánosan robusztus kialakítása pedig biztosan bizalomgerjesztő lesz a munkahelyen történő használathoz. 4000 mAh kapacitású akkumulátorral, Cat. 13-as LTE-vel, Bluetooth 5.0-val, NFC-vel, 2 év garanciával a készülék bruttó végfelhasználói ára 239 990 forint lesz, Magyarországon augusztus 20-tól lehet majd megvenni.

Azóta történt

  • CAT S62 Pro - hőtükörbe néztek

    Kivettek egy csomó dolgot, ami nem, vagy nem jól működött, viszont fejlesztették a hőkamerát, a hardvert és a formatervet is. És még mindig ez a legdrágább CAT telefon.

Előzmények

  • Hamarosan bemutatkozik a CAT S62 Pro

    A CAT hőkamerás csúcsmodelljének következő generációját promózza a gyártó.

  • CAT B26 - mi nem világos?

    A kijelzőn kívül nyilvánvalóan a strapatelefon gyártóknak az a néhány nagyon alapszintű elvárás, amit a fő felhasználói bázisuk megfogalmaz egy ilyen jellegű készülékkel kapcsolatban.

  • CAT S31 - a macska álmos

    A Bullitt új generációs CAT S szériájának gyengébb modellje valóban gyenge. Leszámítva a panel fényerejét és a burkolatot. Mert azok egyáltalán nem gyengék.

Hirdetés