Bemutatkozott a HTC Wildfire X

Indiában, olcsó mobillal kerülne ismét lendületbe a mobilpiaci statisztikákban alig kimutatható tajvani gyártó.

Lassan itt az ősz, és a HTC nulla darab csúcskészülékkel rendelkezik 2019-ben – tulajdonképpen csoda, hogy egyáltalán még felszínen van mobilos üzletága. Az indiai piacot tavaly például teljesen otthagyta, most viszont mégis a világ második legnépesebb országában próbálhat lendületet venni, méghozzá a klímaváltozás közepén talán nem annyira szerencsésen csengő Wildfire (futótűz) X-szel.

A HTC Wildfire S nyolc évvel ezelőttről
A HTC Wildfire S nyolc évvel ezelőttről [+]

Ez a készülék merőben más, mint a Wildfire S volt lassan egy évtizeddel ezelőtt, alig hagyva kávát a 6,2"-es HD+ képernyő körül, amibe apró, 8 megapixeles kameracsepp lóg csak bele.

A Wildfire X
A Wildfire X [+]

Kétségtelenül 12 + 5 + 8 megapixeles tripla hátlapi rendszer a Wildfire X igazi különlegessége – itt a normál optika mellett egy 2x-es zoomegység és egy bokeh hatásért felelős modul tevékenykedik, nem messze az érintésalapú ujjlenyomat-olvasótól. Az Android 9 Pie-t futtató ketyerét a MediaTek Helio P22-es nyolcmagos SoC hajtja meg a PowerVR GE8320 grafikus gyorsító kíséretében, microSD bővítési lehetőséggel. Az energiaellátásért 3300 mAh-s telep felel.


[+]

A HTC Wildfire X 3/32 GB-os konfigurációban 11 ezer indiai rúpiáért helyezhető kosárba (45 ezer forint), a 4/128-as pedig 14 ezer rúpiáért (57 ezer forint). Azt egyelőre nem tudni, hogy a készülék más piacon is elérhető lesz-e, illetve tervbe van-e véve egyáltalán egy másik, esetleg combosabb ajánlat a nemzetközi piacokra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

  • Újabb HTC Wildfire érkezett

    Hosszú kihagyás után tavaly visszatért az ismert HTC-széria: ahogy annak idején, úgy most is belépőmodellként árulják, de már korántsem apró méretben.

  • Belépő szintű HTC is várható

    Júniusban két új HTC modell is bemutatkozott a felső középkategóriában, a Wildfire E2 pedig a belépő szinten indulhat.

Előzmények

Hirdetés