Bemutatkozott a Huawei Nova Y61

A specifikáció alapján belépő szintű eszköznek tűnik, az árazásra viszont kíváncsiak lennénk, mert azt egyelőre nem közölte a gyártó.

5G adatkapcsolat itt most valószínűleg nem azért nincs, mert a Huawei nem játszhat az új hálózattal, hanem mert az egyelőre ismeretlen lapkakészlettel szerelt eszköz egy belépő szintű ajánlat. Kategóriájában nagyon hasonlít az Oppo A17-re, ami Ázsiában tulajdonképpen kedvező áron, de legalábbis a legalacsonyabb árkategóriában mutatkozott be, de mire elérte Hollandia partjait, összegszerűen azért sikerült jó egy kategóriát feljebb ugrania. És akkor a hazai extrák még sehol sincsenek.


[+]

A Huawei Nova Y61 eleve borsosabbnak ígérkezik a Type-C porttal, a 22,5 wattos gyorstöltéssel és NFC-vel, viszont csak 5.1 Bluetootht tud felmutatni és a 2 megapixeles makró kamera sem növeli jelentősen a felhasználói élményt az 50 megapixeles főkamera és a 2 megapixeles mélységszenzor mellett, de a plusz szenzor jellemzően megjelenik az árban.


[+]

A panel itt is csak 720 x 1600 pixeles felbontásban, 60 Hz képfrissítéssel jeleníti meg a tartalmat 6,52 hüvelyken, ebbe cseppen egy 5 megapixeles előlapi kamera. Jack csatlakozó itt is van, a telep szintúgy 5000 mAh, memóriából pedig 4/64 GB-os kiszerelés jár. Egyelőre nem tudjuk, hogy a modernebb töltőcsatlakozó és a kellemes teljesítményű gyorstöltés milyen felárat jelent majd, az európai piacon viszont nehéz lesz kompenzálni a Google szolgáltatások hiányát.

Előzmények

Hirdetés