Bemutatkozott a Lenovo Vibe X3

Kínában mutatkozott be a Lenovo legújabb mobilja, a Vibe X3, melyről már szinte mindent lehetett tudni az előzetes pletykáknak és jóváhagyásoknak köszönhetően. Ameddig az elődmodell szögletes formavilággal rendelkezett, addig az újdonság inkább a lekerekítettség jegyében készült. A készülék háromféle variánsban látott napvilágot, ami 2+1-et jelent a valóságban. Mindhárom termék olyan 5,5 hüvelykes képernyővel hívja fel magára a figyelmet, amit Gorilla Glass 3 üveg véd, és 1080 x 1920 pixelt jelenít meg.


[+]

A két felső kategóriás változat belsejében egy Snapdragon 808 chipset lakozik, ezek 3 GB RAM-mal, valamint 32 vagy 64 GB-os tárolóegységgel lesznek megvásárolhatók, melyek szerencsére még microSD kártyával is bővíthetők. Mindkettő két SIM-et kezel, az elsődleges és a másodlagos foglalat is támogatja a 4G/LTE hálózatokat.

A hátlapra szerelt, dupla tónusú ledes vakuval ellátott fényképező 23 megapixel felbontású képeket készít a Sony IMX230 szenzornak köszönhetően, ami gyors fókuszálást tesz lehetővé és 4K-ban tud videókat felvenni. Az előlapra egy 8 megapixeles szelfi kamera került. Mindenképpen a pozitív oldalra tartozik a 3600 mAh kapacitású akkumulátor, ami a Qualcomm QuickCharge 2.0 technológiának köszönhetően villámgyorsan feltölthető.


[+]

A harmadik modell egy egyelőre nem specifikált MediaTek chipsettel kerül forgalomba, a processzor 1,3 GHz-es és nyolcmagos, ám ez lesz a gyengébbik, hiszen "csupán" 2 GB rendszermemóriával és kártyával bővíthető, 16 GB-os adattárolóval rendelkezik. A "Youth" verzió 16 megapixeles hátlapi és 5 megapixeles előlapi kamerát kapott, az energiaforrás kapacitása pedig kisebb, 3400 mAh-s, ám ennek előnye, hogy elvileg cserélhető lesz.

A készülékek beépített OPA1612 erősítővel érkeznek, a Cirrus Logic WM8281 kodeknek köszönhetően jobb lesz a zajszűrés, a Sabre 9018C2M DAC pedig kiemelkedő hangzást biztosít, a sztereó előlapi hangszórókkal együtt. Mindegyik változat megkapja a hátlapi ujjlenyomat-olvasó szenzort. Kínában a 64 GB-os mobil 470 dollárba, a 32 GB-os 390 dollárba, a 16 GB-os pedig 300 dollárba kerül, amik előzetes költségek nélkül átszámolva 137 ezer, 114 ezer és 84 ezer forintot jelentenek, vagyis egész kedvező árcímkével hódítanak majd. Az európai vagy magyarországi értékesítésről egyelőre nem adott tájékoztatást a Lenovo.

Azóta történt

Előzmények

  • Lenovo Vibe S1 - összesúgnak a szemei előtt

    A kínai vállalat egy olyan 5 hüvelykes, Full HD felbontású kijelzővel, Mediatek MT6752 SoC-vél és 3 GB RAM-mal szerelt telefont dobott piacra, mely az önfotózás királya lehet.

  • Lenovo Vibe Shot - levillant, ha nem vigyázol

    A három ledes vakuval felvértezett Lenovo kameratelefon kompakt méretben ígér jó fotós élményt, emellett hardveresen és küllemben is imponál.

  • Lenovo Vibe Z2 Pro - csillagromboló

    Eljött hazánkba a Lenovo alumíniumba burkolt óriása dual SIM foglalattal, optikai képstabilizátorral, gigászi akkumulátorral és két szoftveres felülettel, ráadásul a kijelző is brilliáns.

Hirdetés