Bemutatkozott a Meizu Note 8

A 2015 elején piacra dobott M1 Note óta létezik a Meizunál a kedvező árú, középkategóriás phablet, és nagyjából minden egyes frissítés jól sikerült, ha nem is tökéletes, de kiemelkedően jó árú mobilok születtek, a legutóbbi M6 Note is egy jól megalkotott darab volt. Az utódjáról rejtélyes módon semmilyen információ és előzetes nem érkezett, a most frissiben bemutatott Meizu Note 8 azonban választ ad mindenre – a széria nem vész el, csak átalakul. Lehetséges, hogy ezzel próbálják egységesíteni a nevezéktant, ha már az X8 is befutott nemrég.


[+]

A lényeg persze most is az, hogy mit adnak helyi piacukon a kínaiak azért az 1300 jüanos, átszámítva körülbelül 53 000 forintnak megfelelő árért, amibe az újdonság kerül. Egyrészt egy notch nélküli, 6 hüvelykes, 1080 x 2160 pixeles kijelzőt, 450 nites maximum fényerővel és 1500:1-es kontrasztaránnyal. Másrészt dupla hátlapi kamerát, 12 + 5 megapixeles szenzorokkal, amik közül az érdemi munkát egy Sony IMX362 végzi 1,4 mikronos szenzorpixellel, dual pixel autofókusszal és f/1,9-es apertúrával, a másodlagos egység egyébként mélységadatokat továbbít és portrék készítésére teszi alkalmassá a telefont. Előre 8 megapixeles szelfikamera jut, segítségével arcfelismerés érhető el, de van hátlapi ujjlenyomat-olvasó is.

Hardveres oldalon Snapdragon 632 jár a vevőnek, 14 nanométeres gyártástechnológiával. A processzor a Qualcomm szerint nyolcmagos Kryo 250, egyébként négy darab Cortex-A73 és további négy Cortex-A53 mag derivátumáról beszélünk, mindehhez Adreno 506 grafikai egység és Hexagon 546 DSP tartozik. A memóriacsomagot illetően 4/64 GB jár, szoftveresen pedig az Android Oreót kapjuk a sokak által kedvelt Flyme kezelőfelülettel, de mTouch gomb nélkül.


[+]

A beépített akkumulátor 3600 mAh kapacitású, 18W-os gyorstöltést támogat, de sajnos még microUSB porton keresztül. Legalább a 3,5 milliméteres jack nem maradt le.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meizu

Előzmények

Hirdetés